ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

20 травня на Суспільному прем'єра документального фільму BBC "Маріуполь: історії мешканців"

19.05.2023, 18:15

20 травня о 22:00 на місцевих каналах Суспільного мовлення відбудеться телевізійна прем’єра в Україні документального фільму BBC "Маріуполь: історії мешканців" ("Mariupol: The People’s Story"), повідомляє пресслужба компанії.

На початку 2022 року в Маріуполі проживало близько 430 тисяч людей. За оцінками уряду, під час обстрілів росіяни вбили щонайменше 25 тисяч жителів цього міста.

У документальній стрічці британського суспільного мовника маріупольці, які виїхали з окупації, діляться власними історіями пережитого і свідчать про воєнні злочини російської армії. У фільмі використано відеокадри, відзняті жителями під час бомбардувань їхнього міста. 

Героями стрічки стали ті, хто пережив бомбардування драмтеатру та пологового будинку, хто ховався в укриттях заводу "Азовсталь" і хто наважився виїхати з окупації, щоб врятувати себе та рідних.

"Минув час з тих трагічних подій, і ми почали забувати, що ми пережили: хтось навмисне, аби вберегти нервову систему, а хтось – мимоволі перемкнувся на побутову рутину. Однак єдина наша можливість мати інше майбутнє – це через біль та байдужість памʼятати й говорити, зокрема і за тих, кого вбила рф в унікальному місті біля моря – Маріуполі", – переконана Марія Фрей, членкиня правління Суспільного, відповідальна за новини та регіональне мовлення.

"Маріуполь: історії мешканців" ("Mariupol: The People’s Story") став переможцем 83 щорічної премії Peabody Awards – однієї з найпрестижніших нагород у документальній журналістиці.

Як повідомляв ІМІ, Громадське радіо створило радіофільм "Зустрінемось на Драмі". Це особиста історія для ініціаторки його створення, авторки та звукорежисерки Громадського радіо Юлії Соганчі. Вона сім років працювала звукорежисеркою в Маріупольському театрі. У радіофільмі, крім неї, звучать також голоси акторів та акторок театру. 

Liked the article?
Help us be even more cool!