ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

NewsOne заявив про перешкоджання журналістці в Харкові. Поліція відкрила справу

22.11.2018, 10:38
Фото - NewsOne

Телеканал NewsOne повідомляє про перешкоджання їхній журналістці Софії Кальницькій у Харкові 21 листопада.

За інформацією каналу, кілька молодих людей не дали журналістці вийти в прямий ефір, коли вона приїхала висвітлювати заходи на честь річниці Революції гідності.

Як зазначає канал, агресивно налаштований молодий чоловік, який представився Георгієм Тарасенком з організації “Фрайкор”, відтісняв журналістку, кажучи, що “йому б не дуже хотілося, щоб вона тут працювала”. Також активісти опускали мікрофон журналістки. Їй заявили, що вона працює на “сепаратистському каналі і що її не раді бачити в проукраїнському Харкові”.

“Ми не хочемо бачити в рідному місті пропаганду сепаратизму і антиукраїнських ідей... Це той канал, який повідомляє, що в Україні - громадянська війна... Ідіть знімайте свої репортажі в Донецьку і Луганську, вас там чекають”, - заявив чоловік, який назвався Георгієм Тарасенком.

На слова журналістки про те, що їй заважають працювати, він відповідав: “І що, це моя громадянська позиція”. Кореспондентка звернулася до співробітників поліції. Як зазначає телеканал, вони сказали, що активіст не робить ніяких протиправних дій.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), повідомили у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, інформує Інтерфакс-Україна.

За інформацією поліції, інцидент стався 21 листопада ввечері біля пам'ятника Т.Г. Шевченку, де відбувалась акція, присвячена Дню гідності і свободи.

Лідер організації “Фрайкор” Георгій Тарасенко зірвав пряме включення С. Кальницької, оскільки, на його думку, телеканал працює над пропагандою сепаратизму і антиукраїнських ідей. “Ми воюємо проти сепаратистів, ми не хочемо бачити у своєму рідному місті пропаганду сепаратизму і антиукраїнських ідей”, - заявив Тарасенко.

Журналістка у зв'язку з цим звернулася із заявою до поліції.

Як повідомляв ІМІ, 18 листопада в Києві один з активістів плюнув в обличчя кореспонденту телеканалу NewsOne Богдану Амінову під час висвітлення акції противників маршу до Міжнародного дня пам’яті загиблих від насильства трансгендерних людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!