ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

1+1 повідомив, що голова Одеської ОДА намагався вигнати журналістів за допомогою Нацгвардії

13.05.2020, 16:51
Фото – скриншот з телеграм-каналу Євгена Куксіна
Фото – скриншот з телеграм-каналу Євгена Куксіна

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций за допомогою Національної гвардії спробував вигнати знімальну групу програми “Секретні матеріали” після запитання журналістки про тендер на закупівлю карет швидкої допомоги. 

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на відповідь пресслужби телеканалу “1+1”.

Журналісти програми “Секретні матеріали” Євгеній Куксін та Юлія Червоненко готували сюжет з викриттям корупційних схем навколо закупівлі карет швидкої допомоги Одеською ОДА. Під час підготуваня сюжету вони домовилися про запис коментаря з Максимом Куцим. 

“Для запису коментаря голова ОДА запросив журналістів до себе в кабінет. Але коли журналісти почали ставити питання, що стосувалися тендеру на закупку карет швидкої допомоги, голова ОДА відмовився давати коментар та викликав Нацгвардію. Крім того, голова ОДА намагався силою відібрати в оператора телефон, на який велася зйомка”, – повідомили в пресслужбі каналу.

Євген Куксін оприлюднив відео з цим інцидентом. Голова Одеської ОДА називає запитання журналістки “провокаційним”, а свій кабінет “режимним об'єктом”. Він попросив оператора припинити знімання та видалити запис, після цього спробував забрати камеру. “Я забороняю вам знімати мене зараз, і видаліть, будь ласка, цей запис. Ви ставите провокаційні питання. Зупиніть, будь ласка, запис. Я зараз викличу Національну гвардію”, – сказав Куций.

Редакція “Секретних матеріалів” готує заяву до правоохоронних органів щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 ККУ).

Сюжет про корупційні схеми в Одеській ОДА покажуть у програмі “Секретні матеріали” на телеканалі “1+1” 13 травня о 19:00.

Голова пресслужби Одеської ОДА Денис Соколов повідомив представнику ІМІ в Одеській області Павлу Колотвіну, що відео з головою ОДА журналісти записали ще 8 травня, проте воно вийшло на стороньому телеграм-каналі. 

“Ситуація сталася якраз після щотижневого брифінгу, на якому керівництво обласної державної адміністрації звітує про свою роботу, відповідає на запитання ЗМІ. Знімальна група представилася журналістами одного з телеканалів, які хотіли записати коментар на іншу тему. Показали посвідчення. Як я з’ясував потім, вони дійсно є співробітниками цього телеканалу. Однак відео вийшло на сторонньому телеграм-каналі через кілька днів медіаатак на анонімних ресурсах”, – розповів Денис Соколов. 

За його словами, знімальна група попросила уточнити декілька питань щодо COVID-19, а пізніше почала ставити провокаційні запитання. “Яке саме питання звучить перед відповіддю Максима Куцого, я не знаю. Я не був присутній у той момент”, – повідомив Денис Соколов.

Liked the article?
Help us be even more cool!