ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

1+1 медіа звернулась до кіберполіції через прихований видобуток криптовалюти на сайтах групи

18.10.2017, 13:13

1+1 медіа заявляє, що виявила та зупинила незаконне втручання в роботу сайтів групи, метою якого був прихований видобуток криптовалюти Monero, ймовірно, в інтересах міжнародного стартапу Newzmate, повідомляє ТСН.

“Департамент 1+1 digital провів розслідування і виявив, що через API компанії Newzmate в браузери читачів новинних сайтів групи з домену api.traq.li завантажувався прихований скрипт Сoin-hive для видобутку криптовалюти Monero. Таким чином, шахраї збагачувалися за рахунок ресурсів комп'ютерів користувачів без їхнього відома. Після виявлення програма для майнінгу була видалена з усіх сайтів групи”, - йдеться у повідомленні медіагрупи.

Також 1+1 медіа зазначає, що програма потрапила на сайти медіагрупи після покупки сервісу електронних розсилок Traqli, розробником якого є Newzmate. Також редакції сайту ТСН.ua надходила пропозиція використовувати сервіс розсилки безкоштовно, але за умови використання скрипту для майнінгу. Така пропозиція була відхилена, але згаданий скрипт все одно потрапив на сайти групи.

Медіагрупа звернулася до Департаменту кіберполіції Національної поліції України з заявою про несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку.

1+1 медіа нагадує, що в кінці вересня цього року для прихованого видобутку криптовалюти викорустовувалися football.ua, Korrespondent.net, iSport.ua, tochka.net та інших.

Liked the article?
Help us be even more cool!