ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"1+1 медіа" заявляє, що Нацбанк просить доступ до рахунків співробітників медіахолдингу

08.02.2018, 16:37

Медіахолдинг “1+1 медіа” заявляє, що отримав запит від Національного банку України з проханням про розкриття інформації про рух на банківських рахунках співробітників “1+1 медіа”. Медіагрупа розглядає цей запит як прямий тиск і спроби політичного переслідування напередодні виборів, повідомляє ТСН.

Запит медіагрупа отримала 8 лютого.

“Сьогодні, 08.02, в нашому розпорядженні опинився запит Національного банку України, адресований в. о. голови правління Приватбанку з проханням про розкриття інформації про рух на банківських рахунках топ-менеджерів, журналістів та ведучих “1+1 медіа”, а також співробітників незалежного продакшену, який виробляє частину контенту для нашої медіагрупи”, - йдеться у повідомленні.

Медіагрупа заявляє, що вкрай стурбована цим документом і бажанням Нацбанку отримати доступ до банківської таємниці декількох десятків співробітників “1+1 медіа”.

Медіахолдинг зазначає, що у них є низка запитань. Зокрема, "відколи банківська таємниця перестала стосуватися співробітників нашої медіагрупи?; якщо дана інформація, як останнім часом прийнято у НБУ, стосується розслідувань щодо ПриватБанку, чи надіслані відповідні запити по ряду інших компаній і клієнтів банку".

"Чи завершено вже роботу щодо е-декларування всіх українських чиновників, щоб у державних організацій був час займатися фінансовими операціями журналістів, ведучих і менеджерів медіаорганізацій. Хто є ініціатором запиту та чи можна вважати це наступним кроком після спроби не видати каналу ліцензію минулого року, спроби звинуватити в державній зраді ведучого каналу цього року, а також загрози виселення телецентру з офісу на Кирилівській, спрямованої проти нашої медіагрупи?” - зазначає медіагрупа і сподівається отримати відповіді найближчим часом, офіційні запити надіслані у відповідні організації.

НБУ вимогаНБУ вимога2
Liked the article?
Help us be even more cool!