ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

1+1 media: Кремлівські ботоферми поширюють фейк під брендингом "1+1 Україна" проти США

Група 1+1 media заявила, що кремлівські ботоферми поширюють у соцмережах фейкове відео під брендингом телеканалу “1+1 Україна” про “запуск” спецпроєкту “Сполучені штати зради”. Про це повідомляється 8 квітня на сайті медіахолдингу.

Медіагрупа зазначає, що пропагандисти поширюють фейк у межах кампанії, метою якої є дестабілізація суспільства та зрив підтримки українських Сил оборони з боку США.

Зокрема, фейк поширювали 8 квітня в месенджері Telegram і в соцмережах. 

“Це відео – відвертий фейк, який активно поширюють кремлівські ботоферми. Цього ж дня The Washington Post попередила про те, що Росія розгорнула широку мережу “тролів”, аби зірвати підтримку України з боку США. Тож це відео – частина кампанії, ініційованої РФ задля досягнення дестабілізаційних цілей для України”, – заявила медіагрупа. 

Там закликали і глядачів, і журналістську спільноту дотримуватись інформаційної гігієни та не поширювати фейк.

“Ворог підступний і щоразу використовує переконливі інструменти, аби заволодіти увагою аудиторії. Користуйтеся офіційними джерелами 1+1 media та не довіряйте сумнівній інформації в інтернеті”, – зазначив медіахолдинг.

Як повідомляв ІМІ, раніше Центр протидії дезінформації повідомив, що РФ поширювала фейки про причетність України до теракту “Крокус Сіті Холл” у Красногорську (Росія), погрожуючи відновити смертну кару.

Liked the article?
Help us be even more cool!