ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РФ поширює фейки про причетність України до теракту, погрожуючи відновити смертну кару – ЦПД

Після теракту в Московській області РФ, в організації якого російська влада звинувачує Україну, російська пропаганда активно поширює меседжі щодо відновлення смертної кари. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони.

На думку аналітиків центру, росіяни мають кілька цілей:

  • під приводом боротьби з тероризмом остаточно знищити залишки громадянських свобод;
  • подальше залякування як пересічних росіян, так і українців, що залишилися на тимчасово окупованих територіях;
  • відвертання уваги росіян від провалів Володимира Путіна, зокрема неможливості захистити прикордоння від загонів РДК та убезпечити населення від загроз із боку ісламістів.

"Насправді наявність смертної кари не є важливим чинником зменшення числа злочинів та не зменшує ризики терористичних атак. Путін зараз, навпаки, зацікавлений у терактах проти росіян, які можна використати для ескалації війни, зміцнення своєї влади та як підставу для посилення мобілізації", – вважають у ЦПД.

Як повідомляв ІМІ, вечері 22 березня 2024 року до концертної зали "Крокус Сіті Холл" у Красногорську (Росія) перед концертом гурту "Пікнік" увірвалися кілька озброєних людей у камуфляжі. Вони відкрили вогонь з автоматів. Вони ж нібито і підпалили будівлю. 

Щонайменше 140 людей загинули, понад 180 – дістали поранення. Російський суд заарештував чотирьох підозрюваних у виконанні теракту. Всі вони з Таджикистану. Російська влада поширює чутки, що організували теракт представники України.

Про те, що в Росії можливий теракт із масовою загибеллю людей, представники США та Великої Британії повідомили російське керівництво ще в лютому 2024 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!