ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через розголошення в ЗМІ група "1+1 медіа" змушена підтвердити, що один з журналістів захворів на COVID-19

14.04.2020, 13:05
Фото – Sarah Grillo / Axios
Фото – Sarah Grillo / Axios

Група "1+1 медіа" звертає увагу на неприпустимість розголошення в ЗМІ конфіденційної інформації щодо стану здоров'я одного зі своїх співробітників та змушена підтвердити наявність коронавірусної хвороби COVID-19 у журналіста, який працює в управлінні спортивних проєктів. Про це повідомляється 13 квітня на сайті медіахолдингу.

"13 квітня в ЗМІ почала ширитися інформація про те, що в одного зі співробітників "1+1 медіа", який працює в управлінні спортивних проєктів, підтвердилася наявність коронавірусної хвороби COVID-19. Така інформація має конфіденційний характер, і ми не мали права афішувати її. Однак, оскільки питання набирає розголосу, мусимо підтвердити факт такої ситуації в спортивній редакції, зі згоди працівника", – йдеться в повідомленні.

Наразі стан колеги оцінюється як задовільний, зазначає медіахолдинг.

Встановлено, що з 21 березня співробітник не відвідував редакції на вул. Куренівська, а весь спортивний департамент пішов у відпустку на період карантину після виходу останнього прямого ефіру "ПроФутбол" 22 березня.

Також в "1+1 медіа" в різний час було вжито різних заходів щодо протидії COVID-19.

Новину з прізвищем журналіста опублікували, зокрема, такі сайти: 24 канал, sportarena.com, champion.com.ua, gazeta.ua, "Новини Полтавщини", Depo.ua.

Як повідомляв ІМІ, Цивільний кодекс України гарантує право людини на таємницю про стан здоров’я. Інформація про здоров’я людини – це інформація з обмеженим доступом. Інформацію про стан здоров’я конкретної людини не можна розголошувати без її згоди.

Розголошення такої інформації з порушенням вимог законодавства призводить до різноманітних видів відповідальності – від цивільно-правової у вигляді відшкодування заподіяного морального і матеріального збитку і до кримінальної відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!