ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Скільки буде 2+2? Як телебачення розколює країну

Фото – golapravda.blog
Фото – golapravda.blog

Випадково дізнався, що вчора телевізійники святкували професійне. День радійників і телевізійників. От тільки що святкувати? Деградацію професії, яка добиває країну?

Згадав нещодавню розмову зі знайомим про велику дупу українського телебачення. "Можна подивитися канали Медведчука, потім канали Порошенка і скласти об’єктивну думку", – переконував мене знайомий.

"Приїхали", – подумалося тоді. І для розуміння ситуації вигадав ось цю просту і зрозумілу аналогію з 2+2.

Уявіть, що на одному каналі глядачів переконують: "2+2=3", а на іншому – "2+2=5".

Арифметично середнє виходить "2+2=4". Ніби і логічно ж, так?

Але ні. Глядачі першого каналу думатимуть, що "2+2=3", другого – "2+2=5". Коли вони зустрічатимуться, то ніколи не дійдуть згоди, що "2+2=4". Це абсурд як для перших, так і для других.

Як глядачам цих каналів зійтися на чомусь одному? Як знайти ту четвірку? І найгірше: вони ж усіх, хто вказує на помилковість рівнянь "2+2=3" та "2+2=5", вважають особистими ворогами. У їхніх мізках просто не може бути "4".

Ось у такій реальності ми живемо.

Відкинемо арифметику. Простий приклад з реальності.

На каналах Порошенка нав’язується аксіома: Зеленський – проросійський, Банковою ледь не з Кремля керують.

У Медведчука створюють геть іншу картинку: на чолі країни "соросята", усіх незгодних фізично знищують націонал-радикали, країною керує зовнішній центр впливу – МВФ, США, Сорос (там довгий список).

Я не впевнений, що в самого Зеленського "2+2=4". Він ще трошки в тумані, в пошуку правильної відповіді. І навколо нього перебувають такі, що радо підтакують на його "а може таки три?" та "не відкидаю і п’ять". Увімкніть канали Ахметова та Пінчука. Там з радістю дають ефір та вислуховують ці размишлізми про різні "3–4–5" від президента.

Відповідь на "2+2" залежить від примх власників телеканалів. І найгірше: цим власникам не потрібні ті, хто може знайти відповідь "4".

Їм потрібні такі телевізійники, які найкраще зможуть переконати глядачів, що таки "3". Або "5". І якщо сьогодні ти виявив себе найкраще, що "2+2=3", то завтра будеш затребуваний для того, хто хоче переконати глядачів, що "2+2=5".

От і бачимо, як медійники Порошенка йдуть до Медведчука та Коломойського. А від Медведчука – до Порошенка чи Ахметова. Власники телеканалів задоволені. Усе менше народу дізнається про "4". Країну розколюють між "3" і "5".

То що тут святкувати?

Liked the article?
Help us be even more cool!