ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Санкції проти "телеканалів Медведчука". Перші оцінки

Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

Санкції було введено проти Козака і пов'язаних з ним юросіб. Чого саме до списку потрапили телеканали – нам достеменно поки невідомо.

Можливо, вони фінансувалися через схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, які сприяють фінансуванню тероризму. ЗН про це пише. Хотілось би почути більше роз’яснень щодо мотивації від держорганів.

Інформаційна політика цих телеканалів – це просування кремлівської дезінформації, тотальний жорсткий піар партії ОПЗЖ, псевдоексперти й маніпуляції. Про це не раз заявляли медіаексперти, і на це також звертала увагу Нацрада (хоча хотілось би активніших дій від регулятора).

Нагадаю також про відомий кейс із цензурою, коли два роки тому, з приходом Медведчука, з телеканалу ЗІК пішло понад 300 (!) співробітників.

Водночас Україна, як демократична правова держава, має суворо дотримуватися вимог міжнародного законодавства та Конституції України. Стаття 10 Європейської конвенції з прав людини та стаття 34 Конституції вимагають, щоб будь-яке втручання держави у свободу слова було здійснене на підставі закону, для досягнення законної мети й відповідало рівню, необхідному в демократичному суспільстві.

Ми не відкидаємо, що рішення РНБО ґрунтується на належних підставах і відповідає положенням статей 3, 5 Закону України "Про санкції". Але нам усе ж бракує зараз інформації, щоб дати юридичну оцінку ситуації. Ми сподіваємося, що Україна зробила всі належні кроки з дотримання норми статті 10 конвенції, зважаючи на практику ЄСПЛ, та з дотримання українського законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!