ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст з Рівненщини поскаржився омбудсмену на міськраду

20.10.2017, 11:38
Фото - "Колона"

Журналіст сайту громадської журналістики “Колона” Роман Оксенюк подав 16 жовтня скаргу до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини через порушення права доступу до публічної інформації відділом “ЦНАП” виконавчого комітету Вараської міської ради (Рівненська область), який не надав повної відповіді на запит журналіста. Про це повідомляється на сайті видання.

Сайт громадської журналістики готує публікацію про відвідуваність депутатами Вараської міськради сесійних засідань та засідань комісій за 2016 рік. На сайті міськради опубліковують інформацію про голосування на сесійних засіданнях та протоколи постійних комісій, які проводяться, проте не всі протоколи є оприлюдненими на сайті.

У зв’язку з цим журналіст надіслав запит на інформацію, у яких попросив надати копії протоколів засідань тих комісій, яких не вистачає для повноцінного підрахунку відвідуваності депутатами комісій. Про те даних так і не вдалося отримати, у відповідь на запит вказали, що запитувані протоколи відсутні у органі місцевого самоврядування.

Медіа-юрист Олександр Бурмагін пояснив, що надання неповної відповіді на запит журналіста є протиправною діяльністю. “Справа в тому, що правомірною відмова буде тільки в тому випадку, якщо розпорядник не володіє і не зобов'язаний володіти запитуваною інформацією. В даному випадку – це їх проблема, що вони не можуть вчасно оформити документи. Крім того, не оформлюючи документи вчасно, вони вчиняють протиправну бездіяльність, яка також може бути оскарженою до суду. Тому звертайтесь до Уповноваженого і просіть в тому числі, щоб вони винесли припис про негайне усунення порушення права на доступ до публічної інформації”, - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!