ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журнал The New Yorker звільнив свого кореспондента через звинувачення в домаганнях

14.12.2017, 10:59
Фото - Neilson Barnard/Getty Images for The New Yorker

Американський журнал The New Yorker звільнив свого вашингтонського кореспондента Райана Ліццу через звинувачення в сексуальних домаганнях на його адресу. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на The New York Times.

“New Yorker недавно дізнався, що Райан Ліцца вчинив, з нашої точки зору, неналежну поведінку сексуального характеру. Ми розглянули це питання і в результаті вирішили припинити співпрацю з ним”, – йдеться в заяві редакції.

У свою чергу Ліцца заперечив обвинувачення й назвав рішення The New Yorker поспішним та помилковим. Однак і журнал, і адвокат жінки, яка заявила про його правопорушення, наполягають, що домагання мали місце.

Райан Ліцца заявив, що стурбований тим, що видання охарактеризувало “шанобливі стосунки з жінкою, з якою я зустрічався, як щось неналежне”, а також наголосив, що журнал не може послатися на жодний пункт політики компанії, який він порушив.

Журналіст також співпрацює з телеканалом CNN в якості політичного оглядача. Редакція каналу заявила, що призупиняє його роботу, “поки не розгляне це питання”.

Також Райан Ліцца викладає в Джорджтаунському університеті. В американському виші заявили, що він вже закінчив викладання в рамках осіннього семестру, а в наступному не матиме курсів.

Нагадаємо, нещодавно американський телеканал NBC звільнив популярного ведучого ранкової програми Today Метта Лауера – також за неналежну поведінку сексуального характеру. У листопаді в цьому ж звинуватили іншого американського телеведучого – Чарлі Роуза.

Активна дискусія про сексуальні домагання в кіноіндустрії та шоу-бізнесі почалася після розслідування щодо американського продюсера Гарві Вайнштейна, який десятками років відкуплявся від звинувачень в сексуальному переслідуванні. Численні жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них - відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу.

Liked the article?
Help us be even more cool!