ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Заступниця головреда "Страни.ua" повідомила, що її знову затримали в "Борисполі"

07.05.2018, 11:49
Фото - 112.ua

Перша заступниця головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Світлана Крюкова повідомила, що в аеропорту “Бориспіль” її вкотре затримали прикордонники. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook 6 травня, інформує “Детектор медіа”.

“І знову мене затримали в аеропорту Бориспіль. Відвели на допит. І під запис відеокамери заповнюють протокол. Типу, пояснювальна, з головним питанням: навіщо ви їздили в Крим? А це новеньке. Раніше не було. Поясню раз і назавжди. Дурники, я туди після анексії навіть листи голубиної пошти не шлю”, - написала вона.

Як зазначає “Страна.ua”, після 20 хвилин допиту пані Крюкову відпустили.

Видання звернулося з проханням про коментар до Державної прикордонної служби України.

В коментарі ІМІ Світлана Крюкова зазначила, що ці перевірки на кордоні є продовженням історії, пов’язаної з перетином польсько-українського кордону Михайла Саакашвілі та низки журналістів, які були з ним в автобусі.

“Маячок” у прізвищі поставили вперше після репортажу про те, як Саакашвілі перетинав польсько-український кордон. Разом з колегами з інших ЗМІ я перебувала в МіхоБасе (автобус Саакашвілі, на якому він перетнув разом з колегами і журналістами український кордон - ред.), і, природно, незаконно перетнула кордон разом з усіма. Іншого шляху тоді потрапити додому і не було - робота митниці була дезорганізована”, - розповіла Крюкова.

Потім, за її словами, її продовжували зупиняти кожен раз при спробі вилетіти з країни або влетіти назад.

“Потім ми зробили заяву, написали запит в усі служби і практика припинилася. Через п’ять місяців все відновили. Спершу я зв'язала цю історію до “плівками Онищенко”. Ми одна з небагатьох ЗМІ, хто висвітлює тему. Але потім я дізналася, що аналогічні проблеми є і інших моїх колег, які були в МіхоБАсе. Затримання, заповнення протоколу з головним питанням: навіщо їздили в Крим?”, - розповіла Світлана Крюкова.

Нагадаємо, 17 жовтня 2016 року Світлана Крюкова заявила, що прикордонники обшукали її в аеропорту “Бориспіль” після її повернення в Україну з поїздки до Іспанії та Нідерландів, де вона проводила зустрічі з інформаторами її журналістського розслідування. Крюкова стверджувала, що обшук було проведено за вказівкою СБУ, яка нібито виявляє до неї інтерес через чергове журналістське розслідування.

7 листопада надійшла офіційна відповідь голови ОКПП “Київ” Держприкордонслужби Едуарда Матусяка на запит “Детектора медіа”, в якій стверджувалося, що співробітники окремого контрольного пропускного пункту “Київ” Державної прикордонної служби України не обшукували Світлану Крюкову 17 жовтня в аеропорту “Бориспіль”.

18 жовтня 2017 року заступниця головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Світлана Крюкова повідомила, що прикордонники затримали її в аеропорту “Бориспіль”, відксерили її паспорт, записали маршрут і через деякий час відпустили, але причину затримання не пояснили. Таку перевірку Крюкова пов’язує з тим, що вона перебувала разом з Михайлом Саакашвілі в одному автобусі під час перетину українського кордону 10 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!