ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За фактом стеження за журналістом "Схем" відкрито провадження

26.10.2017, 14:09
Фото - Радіо Свобода

За фактом стеження за журналістом програми розслідувань "Схеми" Олександром Чорноваловим відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 182 КК України (незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди). Про це свідчить витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляє Радіо Свобода.

Досудове розслідування проводить Дарницьке управління поліції Головного управління Національної поліції у Києві.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня редакція програми журналістських розслідувань “Схеми” (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу “UA: Перший”) заявила про зовнішнє спостереження за журналістом програми Олександром Чорноваловим

Останнім часом журналіст щонайменше тричі помічав за собою спостереження. Після чого написав заяву в поліцію.

Олександр Чорновалов працює у програмі розслідувань “Схеми” від моменту її створення у 2014 році. За цей час опублікував низку резонансних матеріалів, що викривають високопосадову корупцію. За декілька днів до того, як журналіст помітив стеження, він у співавторстві з Наталкою Седлецькою опублікував розслідування про суддю Вищого господарського суду України Артура Ємельянова, а саме про низку елітної нерухомості по всьому світу, оформлену на колишню дружину судді.

Liked the article?
Help us be even more cool!