ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ведуча держканалу "Рада" в ефірі марафону порівняла поведінку Путіна з аутизмом (оновлено)

Фото – скриншот з відео
Фото – скриншот з відео

Ведуча державного телеканалу “Рада” Ольга Немцова в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” порівняла поведінку президента Росії Володимира Путіна з аутизмом. На це звернуло увагу медіа “Ґрунт”.

Це сталося під час розмови з радником голови Офісу президента Михайлом Подоляком, де обговорювали поведінку президента РФ під час саміту в Китаї.

Подоляк заявив, що Путін поводився дивно: “Людина сама собі щось вигадала і про ATACMS, і про переговори, і говорить про це цілком серйозно”. 

Ведуча у відповідь сказала: “Так, дуже схоже на аутизм”.

Нагадаємо, у держбюджеті на 2023 рік для роботи телеканалу “Рада” виділили понад 190 млн грн.

Міністерство охорони здоров’я України зазначає, що аутизм (розлади аутистичного спектра) – це не хвороба, а стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Аутизм можна скоригувати й адаптувати людину до соціального життя.

Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що всі люди, зокрема ті, які страждають на аутизм, мають право на найвищий досяжний рівень фізичного та психічного здоров'я. Проте люди з аутизмом часто стикаються зі стигматизацією та дискримінацією, наприклад у сферах медичного обслуговування та освіти.

Оновлення 20 жовтня. Після публічного розголосу ведуча Ольга Немцова перепросила за свою ремарку у розмові з Подоляком. "Я хочу сказати, що у розмові з Михайлом Подоляком припустилася помилки. приношоу свої вибачення. Моя ремарка була недоречною".

Liked the article?
Help us be even more cool!