ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ЄС викрили проросійську мережу, яка через сайт Voice-of-Europe.eu поширювала дезінформацію

Спецслужби кількох країн ЄС, зокрема Польщі та Чехії, викрили шпигунську мережу, фінансовану Кремлем, яка використовувала сайт Voice-of-Europe.eu для поширення дезінформації.

Про це повідомив Радіо Свобода 28 березня речник міністра-координатора спеціальних служб Яцек Добжинський.

За його словами, завданням російської агентури було популяризувати політику Росії в Європі та шкодити країнам і структурам ЄС передусім через поширення дезінформації, зокрема щодо війни Росії проти України. Ціллю було, зокрема, дискредитувати Україну.

На сайті Voice-of-Europe.eu публікували проросійські статті, інтервʼю та коментарі щодо міжнародної ситуації.

“Цей портал був створений для діяльності на користь РФ, передусім, щоб дезінформувати, ослаблювати позиції Польщі в Євросоюзі, ослаблювати європейські структури”, – сказав Яцек Добжинський.

Поширення дезінформації мало б вплинути серед іншого на вибори до Європарламенту.

За інформацією Агенції внутрішньої безпеки Польщі, один з фігурантів слідства – громадянин Польщі, який був близький до польських і європейських політичних кіл. Серед іншого в Європарламенті він виконував завдання на замовлення Росії – пропагандистські, дезінформаційні, а також політичні провокації.

Під час обшуків у будинках і офісах у Варшаві та Тихах силовики вилучили документи, носії даних та гроші (50 тисяч євро і 38 тисяч доларів).

Як повідомляв ІМІ, Чехія наклала санкції на підозрюваного в державній зраді екснардепа Віктора Медведчука, а також близького до нього Артема Марчевського і зареєстрованої в Чехії компанії Voice of Europe. Санкції покликані вдарити по проросійській мережі, яка намагалася розгорнути операцію впливу в Чехії.

Німеччина, Польща та Франція мають намір разом боротися з дезінформацією та пропагандою, яку Росія поширює в кіберпросторі.

Французький орган протидії іноземному впливу VIGINUM заявив про викриття спецоперації Росії під назвою Portal Kombat, у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!