ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Німеччина, Польща та Франція спільно боротимуться з пропагандою РФ

Німеччина, Польща та Франція мають намір разом боротися з дезінформацією та пропагандою, яку Росія поширює в кіберпросторі.

Про це пише LRT.

"Ми не дозволимо підірвати довіру людей ззовні", – заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок за підсумками перемовин у межах "Веймарського трикутника" 12 лютого в Ла-Сель-Сен-Клу (Франція).

Йдеться про новий "механізм попередження", зазначив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне. Мета механізму полягає в розкритті спроб дестабілізації та їхньому оприлюдненні. Наприкінці січня Париж уже звинувачував Москву в кампанії з дезінформації за участю російських державних ЗМІ.

Інтересам Москви в розділенні Європи слугує і підрахунок допомоги, яку надають Україні країни ЄС окремо, зазначила міністерка закордонних справ ФРН. Підтримка Києва продовжиться не з позиції конкуренції, а разом, наголосила вона.

"Веймарський трикутник" за нинішніх "бурхливих часів більш ніж будь-коли за свою 30-річну історію здатний стати генератором і кузнею ідей для сильної та стійкої Європи", впевнена Бербок.

Крім того, очільники трьох зовнішньополітичних відомств особливо наголосили на потребі подальшого зміцнення європейської оборонної політики.

"Мільярди, які ми інвестуємо в Україну, – це також мільярди, які ми інвестуємо в нашу власну безпеку", – зазначила Бербок.

Її французький колега назвав європейську оборону "другим страхуванням життя", яке не замінює НАТО, а доповнює його.

Своєю чергою міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що порушить це питання під час свого майбутнього візиту до США.

"Стратегічна автономія Європи має розвиватися в координації зі Сполученими Штатами", – зазначив глава польського МЗС.

"Веймарський трикутник", офіційна назва якого Комітет розвитку німецько-французько-польського співробітництва, – це консультативний форум представників урядів Німеччини, Польщі та Франції. Він був заснований 1991 року з ініціативи міністрів закордонних справ трьох держав. Основним завданням "Веймарського трикутника" є координація зовнішньої політики його держав-членів та стимулювання загальноєвропейської інтеграції.

Як повідомляв ІМІ, французький орган протидії іноземному впливу VIGINUM заявив про викриття спецоперації Росії під назвою Portal Kombat, у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні. Мережа Portal Kombat складається з як мінімум 193 сайтів. Спершу вони поширювали новини про Україну та Росію, але з початку вторгнення переорієнтувалися на окуповані українські території, а потім і на кілька західних країн, зокрема Францію, які підтримують Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!