ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україну не пустили журналістів з Грузії

06.12.2017, 12:27
Фото - 1tv.ge

Українські прикордонники відмовили у в'їзді в країну журналістам кількох грузинських телеканалів. Про це повідомляє 112.ua з посиланням на Перший канал Грузії”.

Як заявили телеканалу в посольстві Грузії в Україні, у в'їзді до України було відмовлено трьом співробітникам телеканалу - журналістці Соломії Кокіашвілі, оператору Зазі Шуквані і інженеру Левану Гулбані.

Співробітників грузинського “Першого каналу” спочатку затримали на кілька годин в аеропорту, а потім оголосили про відмову пускати їх на територію країни.

У грузинському диппредставництві стверджують, що українська сторона пояснила недопуск представників ЗМІ заходами безпеки, хоча офіційних коментарів від МЗС не надходило.

У свою чергу, як пише “Грузія онлайн”, ще 5 грудня в Україну не були допущені двоє кореспондентів інших грузинських телеканалів - Тамара Нуцубідзе з “Руставі 2” і Вахо Саная з “Пірвелі”. Журналісти стверджують, що отримали відмову у в'їзді, оскільки не змогли вказати мету приїзду до Києва.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада СБУ повідомила про примусове повернення на батьківщину восьми громадян Грузії на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам гарантування національної безпеки України.

Журналіст грузинського телеканалу “Руставі-2” Тамаз Шавшишвілі, якого 17 листопада депортували з України, розповів про побиття та інші подробиці видворення.

Liked the article?
Help us be even more cool!