ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ООН стурбовані відсутністю правосуддя щодо Крисіна у справі вбивства Веремія

21.03.2018, 13:11

Управління Верховного комісара ООН з прав людини стурбоване відсутністю правосуддя у справі про вбивство журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, фігурантом якої є керівник групи “тітушок” Юрій Крисін. Про це йдеться у доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні за період з 16 листопада 2017 року по 15 лютого 2018 року, повідомляє Центр інформації прав людини.

Автори доповіді звернули увагу на те, що у Шевченківському райсуді Києва Крисіну двічі пом’якшували запобіжний захід, не зважаючи на те, що підозрюваний продовжував скоювати злочини. Зокрема, йому інкримінують напад на автозаправну станцію, під час якого декілька осіб отримали тілесні ушкодження, а один постраждалий отримав поранення з травматичного пістолета.

Крім того, в Управлінні Верховного комісара вважають, що розслідування у справах про напади “тітушек” на активістів Євромайдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року мають серйозні недоліки.

Автори доповіді зауважують, що в кримінальних звинуваченнях відсутній зв’язок між діями тодішньої СБУ, “тітушками” та міліцією.

“Належне вивчення цього зв'язку могло вплинути на остаточну кваліфікацію порушень прав людини”, – йдеться у доповіді.

В іншій справі залучення “тітушок” вищими посадовцями колишнього уряду є очевидним, з огляду на факт видачі автоматів Калашникова з арсеналу Міністерства внутрішніх справ, що порушує питання індивідуальної кримінальної відповідальності колишніх вищих посадовців за злочини, скоєні "тітушками".

Як повідомляв ІМІ, 20 березня 2018 року Шевченківський районний суд Києва залишив обвинувачуваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія – Павла Бялая – під вартою до 18 травня. Таким чином суд не задовольнив клопотання захисту про звільнення,

23 листопада 2017 року колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила у силі рішення суду першої інстанції стосовно Павла Бялая, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія.

Окрім Павла Бялая, у справі про вбивство журналіста, проходить також Юрій Крисін.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок у справі про напад на журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану. Суд визнав винним обвинувачуваного у цій справі Юрія Крисіна, йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Liked the article?
Help us be even more cool!