ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Італії журналісти суспільного мовника RAI провели страйк, звинувативши уряд у тиску

07.05.2024, 11:00

Журналісти суспільного мовника Італії RAI організували 6 травня одноденний страйк, звинувативши правий уряд прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні в придушенні свободи слова, повідомляє Reuters.

У профспілці журналістів Usigrai зазначили, що політичний вплив на RAI є давньою проблемою, але ситуація погіршилася, відколи Мелоні стала прем'єркою наприкінці 2022 року.

“Ми завжди боролися проти кожної спроби придушити свободу слова, але я мушу чітко наголосити, що те, що відбувалося останніми місяцями, не має прецеденту”, – зазначив журналіст RAI й очільник Національної федерації преси Італії Вітторіо ді Трапані.

У RAI відкинули ці скарги й звинуватили профспілки в організації політично вмотивованого страйку, зазначивши, що компанія не застосовувала цензури до своїх співробітників.

Попри страйк обідні новинні програми на двох головних телеканалах RAI вийшли в ефір як зазвичай, а цілодобовий новинний канал RAI24 показував здебільшого попередньо записаний матеріал.

Відколи Мелоні заступила на посаду, з RAI пішло кілька відомих ведучих, які скаржилися на втручання з боку уряду, а критики висловлювали занепокоєння щодо запропонованого коаліцією Мелоні законодавства, яке посилить покарання за наклеп.

“Це проблема не лише для RAI. Це – проблема для свободи слова в країні”, – повідомив репортерам 6 травня голова профспілки Usigrai Даніель Мачеда.

Як повідомляв ІМІ, про запланований на 6 травня страйк журналістів суспільного мовника Італії RAI завила 25 квітня профспілка медійників Usigrai. Спілка зазначила, що журналісти страйкуватимуть проти “задушливого контролю” правого уряду Джорджії Мелоні над їхньою роботою та намагання політиків “перетворити RAI на рупор уряду”.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!