ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В АП зазначають, що скасування е-декларування для антикорупціонерів вимагає додаткової аргументації

16.11.2017, 12:35
Фото - people.in.ua

Скасування поправок в закон “Про електронне декларування”, які передбачають обов'язкове електронне декларування доходів антикорупціонерами, вимагає додаткової аргументації. Про це сказав заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко 16 листопада на Форумі організаційного розвитку громадянського суспільства “Практики свободи” у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Очевидно, що це питання скоріше до політичного класу, тому що багато хто з депутатів, які приймали це рішення, сприймають це досить персонально і емоційно. Тому для того, щоб парламент прийняв це рішення, ще потрібні аргументи, потрібні кроки назустріч один одному” , - сказав Павленко.

Він зазначив, що це питання має бути вирішене в діалозі. “Я залишаюся оптимістом в тому, що це питання буде вирішене”, - сказав заступник голови АП.

Також Павленко закликав громадські організації бути активними і наполегливими у формуванні порядку денного.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня в Україні набув чинності закон про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції”, згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов’язані подавати електронні декларації.

Закон розкритикували низка країн (зокрема, Канада, США, ЄС) та неурядових організацій Freedom House, міжнародний фонд “Відродження”, Human Rights Watch, Реанімаційний пакет реформ, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Інститут масової інформації, “Transparency International Україна”.

10 липня у Верховній Раді було зареєстровано тексти двох законопроектів Президента України про внесення змін до деяких законодавчих актів та до Податкового кодексу України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги.

11 липня Верховна Рада на своєму пленарному засіданні не включила обох законопроектів до порядку денного поточної сесії Верховної Ради – для цього не вистачило голосів у залі.

6 жовтня 2017 року низка громадських організацій, що входять в коаліцію “Реанімаційний пакет реформ”, закликали українську владу скасувати норми про е-декларування громадських активістів до 31 грудня 2017 року, оскільки законопроекти №6674 і №6675 запроваджують необґрунтовану додаткову звітність для всіх громадських об’єднань.

9 листопада члени коаліції громадських організацій “Платформа “Громадянська солідарність” та громадські організації Європи, США та інших країн світу закликали українську владу припинити переслідування антикорупційних активістів в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!