ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці суд призначив нападнику на журналіста 3 роки обмеження волі

01.11.2017, 10:43
Фото - 20 хвилин

Вінницький міський суд Вінницької області призначив покарання у вигляді трьох років обмеження волі пасажиру авто “КІА Сerato”, який у травні минулого року наніс численні удари журналісту газети “RIA” Віталію Павловському. Таке рішення суд ухвалив 31 жовтня, повідомляє вінницька газета “20 хвилин”.

“Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345-1 КК України і призначити йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі”, - йдеться у рішенні суду.  

Як нагадує видання, інцидент стався 28 травня 2016 року у Вінниці на перехресті вулиці Келецької та Барського шосе. Віталій Павловський, отримавши редакційне завдання, спостерігав, як працює нова патрульна поліція Вінниці. Поліцейські зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль КІА Сerato. Коли журналіст почав знімати на відео нетверезого водія авто, якого зупинили поліцейські, отримав серію ударів в обличчя та груди від пасажира того авто.

У рішенні суду зазначено, що Павловський представився журналістом, коли фіксував оформлення поліцейськими правопорушення. А нападник, йдеться у рішенні суду, “достовірно знаючи, що Павловський В.Б. являється журналістом газети “RIA”, продовжуючи реалізовувати свої злочинні дії, охоплені єдиним умислом, направлені на заподіяння журналісту побоїв у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності… підбіг до Павловського В.Б… наніс Павловському В.Б. один удар кулаком лівої руки в область грудної клітини, після чого відразу наніс ще один удар кулаком лівої руки у шию”.

У засудженого є 30 днів для того, щоб оскаржити рішення в апеляції.

Нагадаємо, стаття 345-1 Кримінального кодексу (“Погроза або насильство щодо журналіста”). За частиною 2 (“Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності”).

Liked the article?
Help us be even more cool!