ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці мітингувальник заважав журналісту знімати акцію протесту

29.01.2018, 12:06
Фото - скриншот з відео "Вежа"

У Вінниці 28 січня учасник мітингу перешкоджав головному редактору місцевого інтернет-видання “Вежа” Андрію Качору вести відеозйомку акції протесту, повідомляє “Вежа”.

Як пише видання, до журналіста агресивно ставилися учасники мітингу, які виступали проти спорудження окремого пам’ятника Небесній Сотні. Так, кореспонденту “Вежі” неодноразово намагалися перешкодити знімати, вибиваючи з рук камеру.

Як повідомив у коментарі ІМІ Андрій Качор, спочатку його кілька чоловіків відтягнули від епіцентру сутички, оточили і вимагали припинити зйомку.

“Вимагали показати посвідчення, в процесі збили окуляри з обличчя. Потім вже я знову до одного з них підійшов з увімкненою камерою, запитав, чому вони забороняли мені зйомку. Після цього запитання чоловік знову вдарив по камері два рази”, - розповів він.

Також Андрій розповів, що в поліцію за цим фактом він не звертався. “Після випадку, коли в аналогічній ситуації (з масою свідків та відеодоказами) вони не відкрили провадження (жодне), я до вінницької поліції з цього приводу більше не звертаюся”, - сказав він

За інформацією видання, цього дня в місті на Майдані Героїв Небесної Сотні одночасно відбулося відразу два мітинги. Учасники першого вимагали в місцевої влади не встановлювати на площі пам’ятник героям Революції Гідності та повернути туди погруддя Шевченка. Інші ж мітингувальники закликали перших припинити політичні спекуляції та приниження пам’яті загиблих героїв Майдану.

Як повідомляв ІМІ, 12 червня 2017 року охоронець служби безпеки програми “Ревізор” (Новий канал) перешкоджав журналістам місцевого видання “Вежа” проводити відеозйомку ревізії кафе “Пиріжкова”. Зокрема, охоронець “Ревізора” забороняв кореспондентці Валерії Жовтун та головному редактору видання Андрію Качору фотографувати заклад та ведучого “Ревізора” Миколу Тищенка.

Liked the article?
Help us be even more cool!