ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Слов'янську бойовики декілька годин тримали у полоні журналістів ICTV

09.05.2014, 09:20

8 травня знімальну групу ICTV на одному з блок-постів Слов'янська Донецької області зупинили сепаратисти. Під дулами автоматів вони провели обшук, після чого вилучили всю техніку та взяли журналістів у полон. Витримавши кілька годин обшуку, знущань та допитів, журналістам дивом вдалось вирватись на волю, повідомляється на сайті телеканалу.

Журналісти каналу вирушили на Схід для зйомок документального фільму. Перше авто без будь-якої символіки або брендових знаків пропустили без обшуку, однак другому авто так не пощастило. Під час обшуку в багажнику знайшли приховану телевізійну техніку та документи на авто від імені ICTV.

“Коли вони дізналися, що ми журналісти ICTV, почали діяти жорстко. Після фраз на кшталт “українські журналісти - всі фашисти”, “нарешті ви нам попалися”, наші аргументи, що ми тільки хочемо зафіксувати події, були марними. Фразу “виходьте з машини” вони говорили вже з направленою на нас зброєю”, - розповіла шеф-редактор Ірина Соломко.

Погрожуючи розстрілом, журналістів каналу поставили у шеренгу. Надалі з ними спілкувався командир групи на прізвисько Рись, який і наказав відправити авто на штраф-майданчик для обшуку.

“Почався обшук особистих речей. Копалися в гаманцях, переглядали фото, відео, повідомлення, а коли знаходили фото з ??Майдану, говорили: “За тільки цю одну фотографію я б тебе розстріляв”. Розмовляти з ними було марно, у відповідь ми чули тільки “ви, майдануті, ніколи не поставите Донбас на коліна”, “ви всі продажні”. А коли я намагалася пояснити, що вони не мають права нас затримувати, мені заклеїли рот скотчем”, - розповіла Соломко.

У журналістів вилучили дві великі камери, дві маленькі ручні, два ноутбуки та особистий фотоапарат режисера.

Невідомо, зазначає телеканал, як би далі розвивалися події, якби не “щасливий випадок” - на КПП під'їхав “Джип” з прапором України на лобовому склі, на обшук якого і переключилися бойовики.

“Ми ще не знаємо, хто був у тій машині. Водієві наділи наручники, не давали зателефонувати, а потім наділи на голову пакет, замотали голову скотчем і запхали в машину. З нашою технікою його і повезли до приміщення захопленого СБУ. Командир пояснив: “Мені попалася велика риба. Я б вас заарештував, і вам пощастило, що вас багато, а у мене вже весь підвал переповнений”, - зазначила Соломко.

Під прицілом автоматів знімальну групу змусили сісти в машину і поїхати в протилежному напрямку. “Коли ми почали вмовляти їх повернути нам техніку, говорили, що вони не мають права її забирати, нам почали погрожувати, що будуть стріляти по колесах, якщо ми зараз же не заберемося з поста”, - розказала Соломко.

соломко

соломко

Liked the article?
Help us be even more cool!