ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раду внесли ще один законопроект про досудове блокування сайтів

13.07.2017, 14:07

У Верховній Раді 12 липня зареєстровано ще один законопроект №6688 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері”, який має на меті узаконити можливість тимчасового блокування (обмеження) доступу до інформаційних ресурсів і сервісів в інтернеті за рішенням не лише суду, а й прокурора, слідчого та Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє “Детектор медіа”.

Зареєстрували законопроект народні депутати, члени Комітету з питань національної безпеки й оборони Іван Вінник (“Блок Петра Порошенка”), Дмитро Тимчук (“Народний фронт”) і Тетяна Чорновол (“Народний фронт”).

Законопроект майже повністю дублює норми законопроекту з аналогічною назвою №6676, зареєстрованого 10 липня членами Комітету з нацбезпеки й оборони Андрієм Тетеруком (“Народний фронт”) та Іваном Вінником (“Блок Петра Порошенка”). Однак законопроекти зареєстровані не як альтернативні, а як окремі, хоча й регулюють ідентичне питання – можливість блокування інтернет-ресурсів і сервісів.

Законопроекти передбачають можливість тимчасового блокування (обмеження) доступу до визначеного (ідентифікованого) інформаційного ресурсу (сервісу) в інформаційно-телекомунікаційних мережах (системах) за рішеннями суду, слідчого судді, слідчого, прокурора, РНБО. Законопроекти запроваджують нові обов’язки операторів і провайдерів та нові штрафи для них, передбачають нові повноваження державних органів – зокрема, ведення єдиного реєстру заблокованих ресурсів, містять нову термінологію.

Детально про норми законопроекту №6676 (вони майже повністю повторюються в законопроекті №6688) можна почитати тут.

Розгляд законопроекту №6688 планувався вже сьогодні, 13 липня, але поки що у Верховній Раді не вистачило голосів для включення законопроекту до порядку денного поточної сесії парламенту. Сесія має завершитися цього тижня, якщо парламент не ухвалить рішення про її продовження до вересня. Наступна сесія Верховної Ради розпочнеться у вересні.

Liked the article?
Help us be even more cool!