ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Пирятині блогер, що пише про поліцію, виявив на своєму подвір'ї гранати

17.10.2017, 11:16
Вадим Кирпичпенко, скріншот з відео телекомпанії "Лубни"

Увечері, 15 жовтня, блогер та журналіст з Пирятина (Полтавська область) Вадим Кирпиченко виявив на своєму подвір’ї вибухонебезпечні пристрої, після чого викликав поліцію, повідомляє Коло.

За його словами, він знайшов дві гранати, які висіли на паркані. Їх хлопець побачив, коли повернувся додому.

“Це більше було схоже на цирк. Бригада МНС, бригада швидкої та поліція. Загалом майже 15 людей було задіяно. Навіть довелося викликати вибухотехнічну службу, яка приїхала з Полтави. Загалом жартівник паралізував роботу поліції майже на чотири години”, – так написав у соцмережі Вадим Кирпиченко.

У поліції виданню підтвердили інформацію.

“Є заява від чоловіка про виявлення ним вибухового пристрою біля будинку. При виїзді слідчо-оперативної групи встановлено, що поруч із будинком заявника знаходяться два корпуси ймовірно від гранат РГН, без запалів. Обставини з'ясовуються”, – прокоментував керівник прес-служби Головного управління Національної поліції в Полтавській області Юрій Сулаєв.

Як повідомляв ІМІ у серпні, блогера та журналіста Вадима Кирпиченка із Пирятина Полтавської області, який у соцмережах публікує матеріали про місцеву поліцію та владу, звинувачують у крадіжці телефонних проводів ПАТ “Укртелеком”. Хлопець переконаний, що справа проти нього сфабрикована заради помсти за його журналістську діяльність.

В коментарі представниці ІМІ у Полтавській області Вадим Кирпиченко зазначив, що пов’язує випадок з мінуванням зі своєю професійною діяльністю. Він вважає, що таким чином його намагалися залякати, щоб він перестав взагалі збирати інформацію про працівників поліції.

“Зараз в мене дві версії. Перша. Можливо таким чином поліція намагається залякати мене, оскільки я передав інформацію в департамент внутрішньої безпеки поліції, про деяких працівників Пирятинського відділку, які мають причетність до продажу наркотиків по району. Також, нещодавно на одному з місцевих телеканалів, в сюжеті про сфабриковану справу - я прямо назвав прізвище начальника поліції і звинуватив його в кришуванні бандитів. Також три дні назад мене в центрі міста намагався збити працівник поліції, мені вчасно вдалося уникнути зіткнення. А на камерах спостереження відео з переходу зникло”, - прокоментував він.

Також він не виключає, що йому міг спробувати помститися один зі свідків у його справі.

“Один зі свідків по моїй справі - Олександр Румянцев, також міг спробувати помститися, оскільки він зараз вже третій раз ухиляється від виклику до суду, а його свідчення якраз і є одними з головних. Один з працівників поліції мені прямо сказав, щоб я про нього не згадував більше в суді, інакше мене чекають проблеми”, - сказав Вадим Кирпиченко.

Фото - скріншот з Фейсбук
Liked the article?
Help us be even more cool!