ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині блогера звинувачують у крадіжці, він переконаний, що незаконно

09.08.2017, 12:24
Вадим Кирпиченко, фото - "Коло"

Блогера та журналіста Вадима Кирпиченка із Пирятина Полтавської області, який у соцмережах публікує матеріали про місцеву поліцію та владу, звинувачують у крадіжці телефонних проводів ПАТ “Укртелеком”. Хлопець переконаний, що справа проти нього сфабрикована заради помсти за його журналістську діяльність. Про це він розповів представниці ІМІ в Полтавській області.

“Працівники поліції Пирятинського відділку повністю сфабрикували справу. За усіма свідченнями, які вони мають, покази свідків не збігаються із реальністю. Те, що відбувається, гадаю, маже бути помстою. Протягом останніх трьох років я багато пишу в Інтернеті про місцеві правоохоронні органи. В основному, пишу критичні матеріали”, – розповів Вадим Кирпиченко представниці ІМІ в Полтавській області.

За словами журналіста, його звинувачують у тому, що нібито він минулого року зі своїм товаришем кілька разів зривав електрокабелі. Хлопця звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Він із звинуваченнями не згодний, провів власне міні-рослідування та зібрав докази, які можуть свідчити про те, що він не вчиняв жодних протизаконних дій, бо перебував в цей час в іншому місці.

“Є скріни із соцмережі, які свідчать, що я їду у Ніжин на виставу. Але знайомий у своїх свідченнях поліції стверджує, що наступного дня, коли я фізично перебував у Ніжині, був із ним. Те, що я перебував у Ніжині, може підтвердити директор театру, в якому я був разом зі своєю дівчиною; роботодавець моєї дівчини; мій знайомий, якому не вдалося поїхати з нами, але ми говорили телефоном, і він знав, що ми не у Пирятині, знав, коли ми повернулися. Слідчий сказав мені, що не вбачає у скріпах доказів, оскільки їх можна підробити. Щодо допитів свідків, то вони не відбулися, так як слідчий пішов у відпустку, а справу передали іншому слідчому”, - зазначив Кирпиченко.

В іншому випадку, каже Вадим Кирпиченко, він перебував у Харкові. Про це свідчить те, зауважив він, що розраховувся банківською карткою, час перебування у місці зафіксовано на чеку. Хлопець звернувся із листом до перевізника, просить надати офіційну відповідь про поїздку, бо квитки купував за паспортом. За його словами, він має докази про перебування у іншому місці щодо всіх випадків крадіжок, які йому інкримінують.

Представниця ІМІ в Полтавській області домовилася про зустріч Вадима Кирпиченка із представництвом керівництва ГУ Нацполіції в Полтавській області, там пообіцяли ретельно вивчити справу та надати оцінку.

Liked the article?
Help us be even more cool!