ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві депутат міськради спробував видалити журналістку із засідання

19.03.2018, 13:28
Фото - Новини-N

У Миколаєві 17 березня депутат Миколаївської міської ради В'ячеслав Апанасенко вимагав, щоб журналістка інтернет-видання “Новини-N” Марія Дорохіна залишила засідання робочої групи, де обговорювалось питання безпритульних тварин, повідомляють “Новини-N”.

За інформацією видання, Апанасенко перервав роботу засідання і зажадав, щоб кореспондентка залишила кабінет. Як виявилося, депутат образився появою на сайті публікації, в якій була приведена його власна цитата про те, що “покусала собаку бабуся”, підтверджена аудіозаписом.

“Я прошу її видалити із залу, тому що вона не знає правил журналістської етики. Вона використовувала хитрість, перекрутила мою фразу. Вона свідомо використовувала маніпулятивний, нечесний метод - виставила мене дурнем, висміяла на своєму ресурсі. Я не хочу бути посміховиськом, або я просто залишу даний кабінет”, - сказав депутат членам засідання.

Депутат Ігор Копійка пояснив, що вони не мають права заборонити журналісту знімати все, що відбувається, і потім описувати захід. Апанасенко стояв на своєму, стверджуючи, що “недобросовісний” співробітник ЗМІ знову все перекрутить.

“Ви знаєте, особисто для мене Марія як журналіст померла, якщо вона не вибачиться переді мною…” - заявив Апанасенко.

Коли журналістка запропонувала Апанасенку переслухати, як саме він сказав, на аудіозаписі, той відповів, що “у нього є голова і він точно знає, що мав на увазі”. Після цього депутат почав збирати свої речі, щоб нібито покинути засідання. Колеги стали просити не йти. В результаті депутат залишився.

“До цього депутат В'ячеслав Апанасенко в особистому повідомленні назвав кількох представників різних ЗМІ “убогими”, а на сесії міськради і зовсім вибухнув невтішними епітетами в бік журналіста “Новин-N”, назвавши її “чудовиськом”, - пише видання.

В коментарі ІМІ Марія Дорохіна повідомила, що за декілька днів до цього інциденту на сайті був опублікований матеріал “Покусала собаку бабуся…”: депутат заявив, що проблему бродячих тварин в Миколаєві нагнітають ЗМІ”. За словами журналістки, депутат, скоріше, образився на ту цитату, яку видання опублікувало у матеріалі. “Людина як сказала, так ми і написали”, - сказала Марія.

Також вона повідомила, що вона засідання робочої групи не залишала і виконала свою професійну діяльність.

Марія Дорохіна зазначила, що не збирається подавати за цим фактом заяву до поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!