ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Киргизстані заблокували проросійський сайт після того, як кореспондента звинуватили в розпалюванні ворожнечі

12.06.2017, 13:22

У Киргизстані заблокували відомий проросійський сайт Fergana.ru, який фокусується на питаннях Центральної Азії, після того, як його кореспондента Улугбека Бабакулова звинуватили в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Про це 11 червня заявив головний редактор сайту Дмитро Кислов, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, суд в Бішкеку заблокував його сайт 10 червня на наступний день після пред’явлення звинувачень кореспонденту Улугбеку Бабакулову.

Кислов сказав, що звинувачення проти Бабакулова і блокування сайту є політично мотивованими. За його словами, Fergana.ru зупинив співпрацю з Бабакуловим на час розслідування.

Звинувачення стосуються статті, опублікованої на сайті наприкінці травня про реакцію деяких киргизьких користувачів соціальних мереж щодо конфліктну узбека і чотирьох киргизів.

Киргизькі законодавці 1 червня назвали статтю Бабакулова “провокацією”, вказуючи на його публікацію незадовго до річниці етнічних заворушень між узбеками і киргизами, внаслідок яких загинули 442 людини на півдні Киргизстану в червні 2010 року.

Бабакулов повідомив місцевому бюро Радіо Свобода 2 червня, що він просто порушив це питання і не мав жодного наміру розпалювати ворожнечу.

Liked the article?
Help us be even more cool!