ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кам'янському головреду газети "Событие сегодня" підпалили гараж

20.11.2017, 12:15
Фото - Фейсбук Михайла Балтакса

У місті Кам’янське (Дніпропетровська область) 18 листопада невідомі підпалили гараж головного редактора місцевої газети “Событие сегодня” Михайла Балтакса. Про це повідомляється на сайті газети.

Інцидент стався близько 19 години у дворі будинку по вулиці Галини Романової.

Як пише видання, займанню приміщення, де зазвичай знаходився мотоцикл редактора, передував звук, схожий на вибух. Його почули співробітники громадського формування з охорони правопорядку “Алабай”, які разом з редактором приступили до гасіння гаража.

Сам гараж знаходиться у дворі, де живе Михайло Балтакса. Від сили вибуху вигнуло ригелі на врізних замках воріт і металевий дах. Транспортний засіб, що зазвичай знаходиться в гаражі, не постраждав, оскільки за тиждень до інциденту був переведений на іншу стоянку.

Як пише видання, поліція припускає, що підпал вчинено через вентиляційний отвір гаража.

“Весела субота - мені підірвали гараж. Щось вкинули через вентиляційний отвір (гараж залізний), спочатку сильно горіло, потім вибухало. Вибуховою хвилею вирвало бляшаний дах і погнуло ригелі на врізних воротах. Добре, що мотоцикл тиждень тому відправив на зимове зберігання. Раз на рік сюрпризи - рік тому бойові гранати на ганок редакції підкинули…” - написав про інцидент Михайло Балтакса на своїй сторінці у Фейсбук.

Як повідомила старша інспекторка сектору моніторингу Кам'янського відділу поліції Олена Тимченко, повідомлення про подію надійшло в поліцію близько 20:00 від самого потерпілого. Він повідомив, що біля його будинку на вулиці Сачка, в металевому гаражеві, сталося загоряння, і було чути звук, схожий на вибух. У результаті пожежі, пошкоджені ворота і дах гаража.

На місці правоохоронці виявили фрагмент тканинної рукавички. Працювали в гаражі і вибухотехніки, які не виявили жодних вибухонебезпечних речовин.

За версією рятувальників, можлива причина пожежі - підпал. Сам потерпілий звернувся в поліцію з письмовою заявою з проханням не проводити ніяких слідчих дій. Однак правоохоронці мають намір розібратися в тому, що трапилося. Відомості за фактом події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 194 ч. 2 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). Слідство триває, повідомляє сайт міста 5692.com.ua.

В коментарі ІМІ Михайло Балтакса повідомив, що не пов’язує інцидент з журналістською діяльністю, і заяву до поліції подав “як звичайний громадянин”. “Я  не робив заяв, що це пов’язано з журналістською діяльністю”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 30 грудня 2016 року у місті Кам’янське (Дніпропетровська область) під офіс газети “Событие сегодня”, де також розташований офіс місцевого “Автомайдану”, була підкладена міні-пастка з семи бойових гранат і РПГ-18. Головний редактор газети “Событие сегодня” Михайло Балтакса пов’язував інцидент з діяльністю редакції видання.

У вересні 2017 року начальник кам’янської поліції Сергій Лукашов повідомив, що поліція міста Кам’янського поки не розкрила жоден із злочинів проти журналістів, що сталися у 2016 та в 2017 роках. “На жаль, жоден злочин на сьогодні не розкрито. Є певні передумови за деякими обставинами: знаємо, хто зробив, але не можемо довести. Займаємося цим досі. Так що, поки особливо похвалитися нічим”, – сказав він.

Світлина від Михаила Балтакси.Світлина від Михаила Балтакси. Фото - Фейсбук Михайла Балтакса
Liked the article?
Help us be even more cool!