ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Донецьку терористи затримали польського журналіста. Згодом відпустили

23.07.2014, 10:33

20 липня у Донецьку терористи затримали польського журналіста Nowa Europa Wschodnia Петра Андрусечка, який фотографував будівлю Донецької залізниці. Журналіста перевірили і через 15 хвилин відпустили. Про це Андрусечко повідомив ІМІ.

За його словами, його затримали в той момент, коли він фотографував, і відвезли до будівлі місцевої СБУ, яка захоплена терористами ДНР.

“Я фотографув Донецьку залізницю, бо там були прапори ДНР. Я фотографував телефоном. Тобто, коли я це робив, я вже бачив, що за мною їдє по вулиці машина без номерів. Я відразу подумав, що буде проблема. А вони проїхали метрів 20-30 далі, зупинилися, відкрили двері, це був транспортер. До мене підійшов один з бойовиків з автоматом і сказав мені, що у них є наказ затримувати всіх західних журналістів, які фотографують у Донецьку”, - розповів Андрусечко.

Він додав, що у нього є так звана акредитація ДНР, проте бойовики йому казали, що потрібна спеціальна акредитація, спеціальний дозвіл від їх лідера Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Фізичної сили до журналіста терористи не застосовували. У нього переписали дані документів і відібрали телефон, який почав дзвонити.

“Вони мене просто привезли, передали, в мене відразу забрали телефон, бо він почав дзвонити, мій друг почав дзвонити. Вони протримали мене на пункті пропуску. Там було багато бойовиків. Вони переписали мої документи, протримали мене хвилин 15 і подзвонили комусь і після дзвінка мене відпустили”, - розповів Андрусечко.

“Мене тримали недовго, просто я наслухався дуже багато про польських найманців. Вони самі (терористи - ред.) були зі Слов’янська, тобто, воювали у Слов’нську. У них відношення до поляків було не дуже добре”, - розповів журналіст.

Фото - з Фейсбук Петра Андрусечка, саме через це фото його затримали

Liked the article?
Help us be even more cool!