ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Держдумі РФ визнали, що Telegram співпрацює з російськими силовиками

Артем Метелєв. Фото – t.me/nexta_live
Артем Метелєв. Фото – t.me/nexta_live

Telegram співпрацює з російськими силовиками. Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з питань молодіжної політики Артем Мєтєлєв у відповідь на запитання про можливе блокування месенджера, повідомляють Nexta та RTVI.

“Telegram співпрацює з російськими правоохоронними органами й поводить себе в межах законодавства”, – сказав він.

“І адміністрація Telegram, і сам Павло Дуров завжди дуже швидко реагують – ми це бачимо просто – на події, співпрацюють з правоохоронними органами, зокрема блокують заборонений контент. Ну не в Telegram терористи б вербували, вони б вербували б у WhatsApp або ще десь. Тут треба працювати над запобіганням, над алгоритмами, я впевнений, що спецслужби цим займаються”, – пояснив депутат.

Він висловив упевненість, що адміністратори месенджера “розуміють свою відповідальність перед суспільством за життя та здоров'я людей”.

Артем Мєтєлєв є депутатом Держдуми від політичної партії “Єдина Росія”. Перебуває під санкціями. Підтримує війну проти  України.

Як повідомляв ІМІ, 28 березня представник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Мельниченко заявив, що сервери Telegram з високою ймовірністю розміщені в більшості на території Росії. За його словами, власник і команда розробників є громадянами РФ,  а також Telegram співпрацює з Роскомнаглядом та ФСБ.

27 березня 2024 року начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Telegram є проблемою для національної безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!