ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернівцях журналістці заборонили знімати зустріч селян з керівництвом обленерго

04.10.2018, 12:21
Фото - chernivtsi.online

У Чернівцях 3 жовтня керівництво АТ “Чернівціобленерго” заборонило журналістці видання “Чернівці.Онлайн” Галині Єреміці проводити відеозйомку зустрічі представників компанії з жителями Великокучурівської об’єднаної територіальної громади, повідомляє  “Чернівці.Онлайн”.

Як пише видання, мешканці сіл Великий Кучурів та Тисовець Сторожинецького району прибули до обленерго, щоб поспілкуватися щодо проблем електропостачання в цих населених пунктах.

Разом із селянами на зустріч була запрошена Галина Єреміца, яка є мешканкою Великокучурівської громади.

Керівник підприємства заборонив журналістці проводити відеозйомку цієї зустрічі, незважаючи на те, що інформація, яка мала обговорюватись, містила суспільний інтерес.

Галина Єреміца викликала поліцію та написала заяву про перешкоджання професійній журналістській діяльності.

У коментарі ІМІ Галина Єреміца розповіла, що вона прийшла на подію за попереднім записом і в компанії знали, що вона є журналісткою.

“Ми прийшли на прийом за попереднім записом, попередивши, що я є журналісткою. На пункті пропуску нас охоронець пропустив і повів до кабінету, де мала відбуватися зустріч. Ми прийшли до актової зали, там був керівник обленерго Сергій Таранюк і його підлеглі з керівництва. І тільки-но ми зайшли, юрист відразу сказав, що не хоче, щоб я знімала. Я знімала протягом семи хвилин, поки вони категорично відмовлялися, щоб я знімала”, - розповіла журналістка.

Водночас вона додала, що аргументів, чому вона не має права знімати, їй не назвали.

“А перешкоджання в чому для мене полягає. По-перше, тут я знімала, на мене не напали принаймні, але забороняли словесно. А по-друге, коли ми “зайшли” в глухий кут, люди прийшли на прийом вирішувати проблеми, бо тут шалені проблеми зі світлом, і коли ці люди вже побачили, що не буде розмови як такої, вони мене попросили вимкнути камеру. Це також тиск, тому що через те, що обленерго не дозволило, відповідно, люди мусили їх підтримати”, - розповіла Галина Єреміца.

Liked the article?
Help us be even more cool!