ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенку не передають листи, які надійшли у СІЗО - донька журналіста

24.01.2018, 12:42
Роман Сущенко, фото Укрінформ

Журналісту Укрінформу Роману Сущенку, якого незаконно утримують в московському СІЗО “Лефортово”, не віддають 110 листів, які надійшли останнім часом на його адресу в слідчий ізолятор. А з близько 80 написаних ним листів відправили лише 11. Про це Укрінформу розповіла донька Сущенка Юлія після зустрічі з батьком 23 січня в СІЗО “Лефортово”.

“Побачення з батьком тривало трохи більше години, говорили знову через скло та по телефону. Чекали з мамою на нього з 10-ї ранку, зайшли близько першої години дня в обідню перерву. Загалом батько почувається нормально, були певні проблеми з зубами, однак зараз він доліковується. Сподіваюся, все буде добре. Передавав усім вітання та подяку за підтримку”, - сказала вона.

Також донька розповіла, що деякі харчові продукти, які вони з матір'ю хотіли передати Сущенку, не пропустили. Їм пояснили, що це пов'язано з правилами СІЗО.

За словами Юлії, виглядає Сущенко бадьоро, тримається та дуже чекає на повернення додому.

Також донька журналіста розповіла, що Сущенку поки не віддають 110 листів, які надійшли останнім часом на його адресу в СІЗО. А з близько 80 написаних ним відправили лише 11 конвертів. Крім цього, він відправив ще п'ять нових малюнків. Однак Юлія зазначила, що останній лист, який отримала від батька, датований серпнем 2017-го.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою журналісту Укрінформу Роману Сущенку ще на два місяці – до 30 березня.

18 січня 2018 року Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту журналіста Укрінформу Романа Сущенка на рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання його під вартою до 30 січня 2018 року.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!