ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко зустрівся з дружиною й донькою

28.02.2018, 11:14
Фото - Фейсбук Марк Фейгін

Незаконно арештований у Москві кореспондент Укрінформу Роман Сущенко зустрівся 27 лютого з дружиною і дочкою в СІЗО “Лефортово”. Побачення тривало близько години. Про це розповів Укрінформу адвокат Сущенко Марк Фейгін.

“Побачення Романа Сущенка з дружиною і дочкою в “Лефортово” тривало близько години. Анжеліка і Юлія показали Роману свіжі фотографії близьких і малюнки від сина. Передали новини, привіти від друзів. Ось зараз вони пішли з консулом (Геннадієм - ред.) Брескаленком оформляти посилку Роману з улюбленими продуктами з Києва. Найімовірніше, це вже точно останнє побачення перед початком суду. Далі через бюрократичну тяганину організовувати побачення буде важче”, - сказав Фейгін.

Він уточнив, що побачення було позачерговим, оскільки попереднє було зовсім недавно, лише місяць тому, в січні. “Нам пішли назустріч в організації цього побачення. Це пояснюється тим, що ім'я Сущенка на слуху, воно згадується у переговорах перших осіб. З іншого боку, як мені здається, російські спецслужби значною мірою втратили інтерес до персони Сущенка. І в цих умовах, коли і Українська держава, і захист Сущенка докладають таких зусиль для його звільнення, обміну, позачергове побачення - дрібна, нікчемна поступка”, - сказав адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

27 листопада 2017 року Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку до 30 січня 2018 року.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!