ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суди оштрафували ще кількох журналістів за "прорив Саакашвілі"

23.11.2017, 11:49
Фото - Сергія Зарайського

Суди Львівської області продовжують виносити постанови про адміністративні правопорушення до працівників засобів масової інформації, які 10 вересня висвітлювали перехід державного кордону колишнім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі. Про це повідомляє “Главком” з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Так, 31 жовтня суддя Мостиського районного суду Львівської області Юрій Білоус оштрафував кореспондента Київського представництва ВВС Святослава Хоменка і оператора Київського представництва ВВС Олександра Шпигунова на 3,4 тис. грн кожного. Їх звинуватили у  вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204-1 КУпАП (“Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”).

Суддя відкинув аргументи співробітників представництва ВВС, що вони перетнули держкордон України на пункті пропуску “Шегині” в умовах крайньої необхідності з метою захисту життя та здоров’я та під час виконання службових обов’язків.

Крім цього, у середині листопада Апеляційний суд Львівської області залишив без задоволення апеляційні скарги команди ТОВ “Новини-24 години” (продюсера Олексія Худенцова і журналістки Ангеліна Пичик). Це означає, що рішення судів першої інстанції про накладання штрафів у розмірі 3,4 тис. грн залишилися без змін і вступили в силу.

Як повідомляв ІМІ, у вересні-жовтні районні суди Львівської області винесли низку рішень у справах про адміністративне правопорушення щодо грузинських та українських журналістів та американських режисерів, які 10 вересня разом із екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі прорвались через пункт пропуску “Шегині” у Львівській області.

У число правопорушників потрапили: журналістка видання “Страна.UA” Світлана Крюкова, журналістка ТОВ “Новини-24 години” Ангеліна Пичик, продюсер ТОВ “Новини-24 години” Олексій Худенцов, оператор ТОВ “Новини-24 години” Марко Гаврилов, двоє журналістів телекомпанії “Руставі-2” (Грузія) Тома Чагелішвілі і Тамар Багашвілі, двоє відеооператорів телекомпанії “Руставі-2” Гіоргі Чіквіладзе і Датун Майсурадзе, продюсер документальних фільмів телекомпанії “Руставі-2” Гіоргі Чадунелі та американські режисери Браян Джеймс Ендрю і Клементс Марлей Даніелле.

Кожен з них повинен сплатити по 3,4 тис. грн штрафу за незаконний перетин держкордону на пункті пропуску “Шегині”.

10 вересня Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску “Шегині” у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн.

12 вересня національна поліція викликала на допит до Головного управління Нацполіції у Львівській області двох журналістів з Чернівців – головного редактора газети “Час” Петра Кобевку та редактора порталу “Букінфо” Сергія Зарайського у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

12 вересня житомирському журналісту Василю Хомюку поліція вручила повістку, у якій його викликають у Львів на допит у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

10 жовтня у Києві до редакції Громадського прийшли слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області, які вимагали надати доступ до матеріалів, пов’язаних із подіями 10 вересня на пункті пропуску на українсько-польському кордоні “Шегині”.

18 жовтня заступниця головного редактора інтернет-видання “Страна.ua” Світлана Крюкова повідомила у Facebook, що прикордонники затримали її в аеропорту “Бориспіль”, відксерили її паспорт, записали маршрут і через деякий час відпустили, але причину затримання не пояснили. Таку перевірку Крюкова пов’язує з тим, що вона перебувала разом з Михайлом Саакашвілі в одному автобусі при перетині українського кордону 10 вересня.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!