ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив обвинуваченого у вбивстві Веремія під вартою до 18 травня

21.03.2018, 11:43
Фото - 5 канал

Шевченківський районний суд Києва залишив обвинувачуваного у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія – Павла Бялая – під вартою до 18 травня. Таким чином суд не задовольнив клопотання захисту про звільнення, повідомляє 5 канал.

На початку засідання Павло Бялай заявив, що не ознайомився з клопотанням про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і попросив тригодинну перерву. Зважаючи на обставини, що прокурори кілька днів намагалися передати клопотання обвинувачуваному, а він свідомо відмовлявся його приймати, суд дав на ознайомлення з документом 5 хвилин.

Під час засідання обвинувачуваний заявив на право скликання суду присяжних, яке головуючий суддя задовольнив. Наступне засідання призначили на 29 березня.

За версією слідства, саме Павло Бялай стріляв із вогнепальної зброї в таксі, у якому їхав Веремій, потім витягував журналіста з машини та бив його разом із іншими “тітушками”. Окрім цього, стверджують прокурори, підсудний довго переховувався від правоохоронців, давав неправдиві свідчення, тож може втекти, як і більшість підозрюваних у цій справі.

“Наше клопотання було задоволено, а строк тримання під вартою – продовжено. При цьому суд прийняв рішення призначити справу до розгляду, тобто ми фактично переходимо до стадії дослідження письмових матеріалів, доказів, заслухання показів свідків, тобто самого розгляду провадження. Ми впевнені у своїх доводах, впевнені в обвинуваченні, що наші докази обґрунтовані й доводять вину обвинувачуваного”, – сказав прокурор ГПУ Володимир Приходько.

Як повідомляв ІМІ, 23 листопада 2017 року колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила у силі рішення суду першої інстанції стосовно Павла Бялая, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія.

Окрім Павла Бялая, у справі про вбивство журналіста, проходить також Юрій Крисін.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок у справі про напад на журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану. Суд визнав винним обвинувачуваного у цій справі Юрія Крисіна, йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Liked the article?
Help us be even more cool!