ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд на Волині визнав відповідь райради "шукайте на сайті" неправомірною

25.10.2017, 11:48

Камінь-Каширський районний суд Волинської області визнав неправомірними дії Камінь-Каширської районної ради, яка у відповіді на запит журналіста Нестора Ліпича повідомила, що запитувану інформацію можна знайти на сайті ради, повідомляє “Доступ до правди”.

Також суд зобов’язав раду надати журналістові відповідь протягом 5 робочих днів і відшкодувати судовий збір.

Як повідомляв ІМІ, волинський журналіст Богдан Ліпич (Нестор Ліпич) звернувся до суду до Камінь-Каширської районної ради (Волинська область) через ненадання відповіді на запит стосовно коштів, що були виділені на ремонт сесійної зали в  адмінприміщенні райради в 2016 році. Райрада на три запити відповіла одним листом, зазначивши: “Відповіді на ваші запити ви можете знайти на сайті районної ради kamin-radio.com.ua”.

“Відповідачем не надано суду належних та допустимих доказів виконання Закону України “Про доступ до публічної інформації”, а саме надання відповіді на запит позивача, оскільки лист, яким Камінь-Каширська районна рада повідомила запитувача, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua не є належною відповіддю на запит”, - йдеться у постанові суду.

Нагадаємо, судовий збір у справі оплатила ініціатива “На суд за доступ”.

Надія Вірна, організаторка ініціативи повідомила, що тепер ці гроші буде повернено в загальний фонд і переспрямовано на іншу справи з доступу.

Liked the article?
Help us be even more cool!