ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Криму продовжив арешт Наріману Мемедемінову

15.05.2018, 14:41
Фото - Антон Наумлюк, Радіо Свобода

15 травня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив до 15 серпня арешт кримськотатарському активісту, громадському журналісту Наріману Мемедемінову, обвинуваченому в пропаганді тероризму, повідомляє Крим.Реалії.

Продовження арешту звинувачення аргументувало тривалим попереднім розслідуванням. Слідчий також назвав Мемедемінова “активним членом партії Хізб ут-Тахрір”, який “часто виїжджав на територію України та в інші країни”, де, за його словами, підтримував контакти з іншими учасниками організації і де “може сховатися”.

Сам підсудний назвав аргументи слідства необґрунтованими. Захист клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

“Слідство не надало фактичних доказів, це лише гіпотетичні припущення. Слідство часто говорить про свободу, маючи на увазі домашній арешт. Ваша честь, я нагадаю, що це (домашній арешт - ред.) теж несвобода, тільки в більш м'якій формі. У матеріаліх справи ви не знайдете пропаганди тероризму. Я думаю, арешт Наріману продовжують через те, що слідство ще не визначилося, що ж поставити моєму підзахисному: чи то пропаганду тероризму, то чи участь в Хізб ут-Тахрір”, - заявив адвокат Еміль Курбедінов.

Адвокати клопотали про участь Мемедемінова в судовому засіданні поруч з ними, а також про фото- і відеофіксації засідання суду. У всіх клопотаннях захисту суд відмовив.

У розмові з дружиною, поки суддя перебував у нарадчій кімнаті, Мемедемінов розповів, що у нього “все добре”.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання у Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. Перед затриманням до його будинку в селі Холмовка Бахчисарайського району увірвалися силовики та провели обшук, вилучили телефони і техніку у журналіста та його дружини.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

23 березня підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста та громадського журналіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

23 березня низка громадських правозахисних організацій, а також українських журналістів заявили, що вимагають від Росії та окупаційної влади Криму негайного звільнення Нарімана Мемедемінова.

23 березня ІМІ закликав міжнародні організації захистити арештованого кримського громадського журналіста Нарімана Мемедінова.

23 березня Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом позбавлення волі кримського громадського журналіста та активіста Нарімана Мемедемінова.

На початку квітня журналісти розпочали інформаційну кампанію на підтримку заарештованого громадського журналіста Нарімана Мемедемінова.

Liked the article?
Help us be even more cool!