ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд постановив заблокувати Telegram у Росії

13.04.2018, 12:19

Таганський суд Москви (РФ) задовольнив позов Роскомнагляду і постановив заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Таке рішення суд ухвалив 13 квітня, повідомляє Медуза.

Суд дозволив почати блокування месенджера негайно до набрання рішенням за позовом законної сили.

Представників Telegram на засіданні 13 квітня не було, оскільки засновник месенджера Павло Дуров заборонив юристам брати участь у “відвертому фарсі”. Проте адвокати відправили до суду клопотання з проханням перенести засідання, воно було відхилено.

Згідно з рішенням суду, до месенджера мають обмежити доступ до виконання обов'язків по передачі ключів шифрування ФСБ.

Як повідомляв ІМІ, 6 квітня Роскомнагляд подав до суду позов з вимогою заблокувати месенджер Telegram після того, як Павло Дуров відмовився надавати ФСБ ключі для шифрування інформації.

20 березня Верховний суд Росії відхилив позов Telegram до ФСБ. Месенджер вимагав визнати недійсним наказ спецслужби, яким йому призначили штраф у розмірі 800 тисяч рублів (близько 370 тисяч гривень) через відмову передати ключі для шифрування інформації.

20 березня Роскомнагляд вимагав від Telegram передати Федеральній службі безпеки Росії ключі для шифрування інформації в месенджері протягом 15 днів.

Обов’язок надавати ФСБ інформацію для розшифрування повідомлень у системах інтернет-спілкування запровадили в Росії 2016 року ухваленням пакету законів, що мають у першу чергу антитерористичне спрямування.  

Liked the article?
Help us be even more cool!