ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд отримав низку апеляцій щодо вироку Крисіну

29.01.2018, 16:21
Фото - Радіо Свобода

У Києві до Апеляційного суду надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку причетному до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрію Крисіну. Про це йдеться в розпорядку справ на сайті суду, повідомляє Тиждень з посиланням на “Українські новини”.

Згідно з розпорядком, 28 грудня 2017 року було отримано оскарження від Генпрокуратури, 17 січня 2018 року – від представника матері Веремія. Згодом, 24 і 26 січня, були отримані ще дві апеляції від представників дружини Веремія.

Зазначається, що суд зареєстрував провадження 29 січня.

Однак наразі колегію суддів ще не сформовано, дату розгляду апеляцій також не призначено.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

25 грудня 2017 року на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, учасники якої вимагали ув’язнити Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану.

26 грудня 2017 року низка українських громадських та медійних організацій заявили, що наполягають на повному та об’єктивному дослідженні судом та правоохоронними органами справи Юрія Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду міста Києва, яким причетного до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

У вбивстві В’ячеслава Веремія міліція підозрює 45-річного Джалала Джамаловича Алієва на прізвисько Діма Дагестанець, який вистрілив журналісту в спину. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін, згодом його затримала міліція.

Liked the article?
Help us be even more cool!