ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідство встановило, що редакторці "Кола" погрожували із СІЗО

05.09.2017, 12:06
Полтавська установа виконання покарання № 23 на вул. Пушкіна, 91, фото - "Полтавщина"

Видавцю полтавської обласної газети “Коло” та головній редакторці сайту kolo.news Тетяні Цирульник погрози “поберегти здоров’я”, які журналістка отримала три місяці тому, надійшли із території СІЗО. Про це із посиланням на реєстр судових рішень пише інтернет-видання “Полтавщина”.

Згідно з матеріалами справи, 25 травня, о 17.43, Тетяні Цирульник подзвонив невідомий з абонентського номеру +380950661506. Прийняти дзвінок вона не встигла, тому передзвонила сама. Відповів чоловік, який порадив журналістці берегти здоров’я. Вона сприйняла ці слова як погрозу і звернулася до поліції, де за фактом погроз журналісту відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345-1 ККУ.

Під час досудового слідства правоохоронці отримали доступ до даних мобільного телефону, з якого надійшов дзвінок. Завдяки ним, пише видання, слідчі з’ясували, що невідомий телефонував з території полтавського СІЗО (“Полтавської установи виконання покарання (№23)”) по вул. Пушкіна, 91.

Співробітники СІЗО вилучили телефон з камери № 135, у якій перебував чоловік. Ще за 1,5 місяці начальник оперативного відділу СІЗО передав телефон слідчим. Його власник зізнався, що дійсно дзвонив Тетяні Цирульник. Він заявив, що побачив номер журналістки у телесюжеті і вирішив подзвонити, щоби поспілкуватися. За словами утримуваного, наприкінці розмови він побажав їй здоров’я.

Видання “Полтавщина” провело власне розслідування і припускає, що дзвінок із погрозами міг здійснити Віктор Бушма. В той день, коли Тетяна Цирульник опублікувала на своїй сторінці у Facebook номер телефону +38095066150, з якого надійшли погрози, видання з’ясувало, що до нього прив’язана сторінка у Facebook під ім’ям Віктор Бушма.

“Наразі ця сторінка вже не має зв’язку із цим номером. За кілька місяців ми спробували відшукати його у реєстрі судових рішень та на сайтах судів. Людина з таким ім’ям фігурує у кількох кримінальних провадженнях. За останнім з них його взяли під арешт. На момент дзвінків він саме перебував у СІЗО (з 16.05.2017 по 16.06.2017). Наразі Віктор Бушма вже отримав вирок, згідно з обвинуваченням по кримінальній справі, через яку він перебував під арештом. Його засудили до двох років і одного місяця позбавлення волі за три крадіжки, бо до цього він вже мав сім судимостей”, – пише видання.

Розслідування справи щодо погроз головному редактору “Кола” ще триває.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці травня Тетяні Цирульник зателефонував невідомий і порадив “поберегти здоров’я”. Інцидент журналістка пов’язує із професійною діяльністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!