ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рік мовчання Миколи Семени: фотографує пейзажі та проходить бесіди з правоохоронцями

24.09.2018, 11:46
Фото - Аліна Смутко / Крим.Реалії

22 вересня 2018 року виповнився рік з моменту винесення вироку кримському журналісту, медіаексперту Миколі Семені, повідомляє Крим.Реалії.

Його засудили за невизнання російської анексії півострова. Вирок умовний, але в межах судової санкції Миколі Семені заборонено впродовж двох років вести публічну діяльність.

Як пише видання, дізнатися подробиці життя Миколи Семени без права на професію поки не можливо. Наразі лише відомо, що журналіст відвідує кримінальну інспекцію в Сімферополі, де “відзначається” (йому заборонено залишати межі Сімферополя та Криму) та проходить профілактичні бесіди з російськими правоохоронцями.

Журналіста також можна побачити в центрі Сімферополя, де він фотографує пейзажі.

Видання нагадує, Микола Семена займався журналістикою понад 50 років. Він ‒ заслужений журналіст України, член Українського ПЕН-центру, автор двох книг, тисяч публікацій і фотографій.

Під час російської анексії Криму він активно висвітлював життя півострова. Уже після того, як журналіста почали переслідувати, в Києві за підтримки Мінінформполітики видали книгу його репортажів про життя півострова з 2014 до 2016 року.

Як повідомляв ІМІ, 22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив кримському журналісту, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Комп’ютер журналіста, згідно з рішенням суду, конфіскований.

18 грудня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок журналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання: мова йде про заборону займатися публічною діяльністю 2 роки, а не три, як було раніше в попередньому рішенні суду.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Микола Семена стверджував, що у своїх матеріалах він реалізовував право на “вільне висловлення думки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!