ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція релокованого РІА Південь постраждала під час атаки росіян на Запоріжжя

Редакція релокованого мелітопольського видання “РІА Південь” (РІА Мелітополь) частково зруйнована через ракетну атаку на Запоріжжя, яку росіяни вчинили сьогодні, 6 квітня, близько 6 години ранку. Редакція розташовувалася на території Мелітопольського центру допомоги переселенцям “Саме тут”. Про це повідомляє телеграм-канал видання “РІА Південь” (РІА Мелітополь).

У центрі допомоги вибиті вікна, пошкоджена стеля, розбите обладнання і меблі в приміщеннях, де відбувалися заняття з дітьми.

Як розповіла регіональній представниці ІМІ в Запорізькій області головна редакторка РІА Південь Світлана Залізецька, наразі вони з’ясовують, що постраждало від атаки.

“Постраждала техніка частково. Зараз збираємо, що залишилось. Перевіряємо, в якому стані”, – повідомила редакторка.

РІА Мелітополь до повномасштабного вторгнення було найбільшим за аудиторією сайтом у Запорізькому регіоні. Після початку повномасштабної війни й окупації Мелітополя російською армією члени колективу і головна редакторка Світлана Залізецька зазнали переслідувань. Як писав ІМІ, у березні 2022 року російські окупанти взяли батька Залізецької в заручники й вимагали зустрічі з журналісткою як умову для звільнення її батька. 

У жовтні 2023 року ІМІ повідомив, що росіяни два місяці тримають у полоні адміністраторів телеграм-каналів запорізького регіонального видання “РІА Мелітополь” і “Мелітополь – це Україна” та звинувачують їх у тероризмі. Вони затримали їх у серпні 2023 року. В ніч на 21 серпня 2023 року російські окупанти зламали телеграм-канал українського видання “РІА Мелітополь”, який працював і після тимчасової окупації Мелітополя (Запорізька область). 

Як повідомляв ІМІ,  у Запоріжжі під час обстрілу 5 квітня дістали поранення власна кореспондентка Укрінформу Ольга Звонарьова та журналістка ТСН каналу 1+1  Кіра Овес.

Як написав у своєму телеграм-каналі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, обидві журналістки потрапили під повторний обстріл, коли працювали на місці події. 

“Ворог цинічно завдає повторних ударів саме тоді, коли приїжджають поліцейські, рятувальники, медики, журналісти. Тоді, коли наші підрозділи намагаються врятувати потерпілих”, – написав Ігор Клименко. 

5 квітня росіяни двічі атакували Запоріжжя. Унаслідок ворожого удару троє людей загинули й 19 зазнали поранень.

Liked the article?
Help us be even more cool!