ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіо Свобода закликає до звільнення донецького блогера Васіна

13.06.2017, 10:30

Головний редактор Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Ненад Пеїч закликав до звільнення блогера й автора Радіо Свобода Станіслава Васіна (Асєєва), який зник у Донецьку в червні. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами Пеїча, якщо затримання Васіна бойовиками – правда, це протизаконно. “Він має бути негайно звільнений, і йому повинні гарантувати безпеку”, – зазначив Пеїч.

Зв'язок із донецьким блогером і автором Радіо Донбас.Реалії Станіславом Васіним (Асєєвим) зник раніше цього місяця. Першим про зникнення Васіна повідомив екс-депутат Єгор Фірсов.

За його словами, в угрупованні “ДНР” родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування. Відомо, що мати востаннє спілкувалася з ним 2 червня, наступного дня вони мали зустрітися в Макіївці, але цього не сталося, Станіслав просто не вийшов на зв’язок.

Станіслав Васін готував репортажі про життя Донецька для Радіо Донбас.Реалії та інших видань.

Як повідомляв ІМІ, 6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна.

Зв’язок Радіо Свобода втратила з Васіним 2 червня. Востаннє Станіслав виходив на зв'язок з мамою в обід 2 червня.

Поліція 8 червня відкрила провадження за фактом зникнення журналіста Станіслава Васіна.

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

Під псевдонімом Станіслав Васін, якого захопили у полон бойовики “ДНР”, писав журналіст, публіцист та письменник Стас Асєєв.

Станіслав Васін дописував для проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії”, “Українського тижня”, “Української правди”, “Дзеркала тижня”.

Liked the article?
Help us be even more cool!