ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пшонка запевняє, що Усов не стане обвинуваченим через свій фільм

01.06.2012, 04:42

Журналіст Костянтин Усов не стане обвинуваченим через його фільм про Лук'янівське СІЗО. Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю журналу "Фокус".

Коментуючи той факт, що після виходу фільму "В’язниця №1" прокуратура Києва почала розшукувати журналіста, він сказав: "Дійсно, інформація збиралася на межі чинного законодавства".

"Але мова не йде про звинувачення, так як у нього умисел був у піднятті проблеми. Тому, він потрібен працівникам київської прокуратури тільки для того, щоб уточнити, де правда, а де надумано", - зазначив Пшонка.

"У нього була мужність підняти проблему, треба мати мужність допомогти в її вирішенні, щоб виключити весь негатив, який був присутній в Лук'янівці. Він може і не йти, до речі, це його право", - заявив генпрокурор.

На питання, чи не перетвориться Усов зі свідка на обвинуваченого, Пшонка відповів: "Так питання навіть не стоїть".

"Я запитав у прокурора: "Якщо не буде у нього бажання до тебе йти, що будеш робити? Приводом доставиш?" Він: "Ні-ні, тільки при його бажанні". Тому питань до нього немає", - сказав він.

"Не хоче - його справа, забули про цю проблему, нехай шукає іншу сенсацію, а справу щодо службових осіб Лук'янівського СІЗО буде направлено в суд", - заявив генпрокурор.

На запитання, що змінилося в СІЗО після виходу фільму, Пшонка відповів: "Зменшилася кількість ув'язнених, виходимо на ліміт в 3171 осіб. Сьогодні переповнення ізолятора до 40 чоловік, тоді як на момент виходу фільму воно була близько ста".

"Відсторонений і переведений на іншу посаду начальник СІЗО, один з відповідальних співробітників СІЗО проходить у справі в якості обвинуваченого", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, прокуратура міста Києва закінчила розслідування та направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням посадової особи Київського слідчого ізолятора у перевищенні влади та службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК Україна).

2 квітня на телеканалі ТВі у програмі “Знак оклику!” вийшов спецсюжет Костянтина Усова «В'язниця №1» , в якому показано справжній побут в'язнів Лук'янівського СІЗО.

Внаслідок перевірки прокуратури, яка була зумовлена цим сюжетом, прокуратура у квітні 2012 року порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

15 травня прокуратура викликала Усова на допит та звернулася до ТВі з проханням повідомити про місце знаходження журналіста.

Прокуратура пояснила, що викликала на допит Усова, щоб дізнатися обставини передачі мобільного телефону на територію ізолятора.

Українська правда

Liked the article?
Help us be even more cool!