ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом погроз луцькому журналісту

14.08.2017, 12:11

Луцька поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством) за фактом телефонних погроз головному редактору інтернет-видання “Волинь24” Юрію Ричуку, яке сталося 1 серпня, повідомляє “Четверта влада”.

Тоді Ричук зауважив, що телефонний дзвінок став відповіддю на його допис у Facebook, що стосувався затримання п’яним за кермом очільника благодійного фонду голови Волиньської облради Ігоря Палиці “Тільки разом” Олександра Товстенюка.

Як пише видання, деякі користувачі у Facebook висловились під постом журналіста, що голос дуже схожий на Влада Волоха, який має відношення до громадського формування “Варти порядку”.

Юрій Ричук розмістив аудіозапис розмови та написав, що буде вдячний, хто впізнає по голосу чоловіка, який дзвонив. Також він звернувся із заявою до поліції.

“Заяву написав в поліцію. Спочатку внесли відомості до Єдиного обліку заяв і повідомлень. Голос цього чоловіка мені не відомий. Але кілька моїх знайомих (незалежно один від одного) назвали одне і те ж ім’я людини, якій, на їх думку, належить голос. Такі погрози я пов’язую зі своїм постом у Фейсбук, де я написав, що “зараз хтось замутить флешмоб “я_з_товстенюком”. Я тоді напишу новинку, що в інтернеті заступникові олігарха закликають скинутися на алказєльцер. Від поліції очікую, що вони з’ясують усі обставини цього, в тому числі: хто це дзвонив, чи давав хтось йому (і хто - якщо давав) вказівку мене налякати, і притягне винних до відповідальності”, – пояснив він.

Активіст “Самооборони Волині” Сергій Рижков у коментарі виданню зазначив, що вважає голос чоловіка, який дзвонив журналісту, схожим на Влада Волоха. “Так, як я в той самий день чи за день до того цей голос чув на суді. Він був свідком на суді. В нього специфічна говірка, то мені нагадало. Бо мало хто знає, як він говорить. Я то з ним в суді спілкувався і тому. Цей голос схожий на голос Влада Волоха”, - сказав він.

У коментарі для ІМІ журналістка Аріна Крапка розповіла, що їй вдалося поспілкуватися із чоловіком, якого підозрюють у телефонних погрозах редактору Юрію Ричуку. Владислава Волоха вона зустріла біля Луцького міськрайонного суду й записала на диктофон. Однак чоловік відмовився коментувати, чи це він дзвонив з погрозами журналісту.

Юрію Ричуку надали прослухати цей запис для порівняння. Він каже, що голос схожий, однак точно повідомити не може. “Ну не можу я сказати, що я впізнав голос... Схожий, так. Але стверджувати, що це той самий голос, «власник» якого дзвонив до мене і погрожував інвалідним візком, не можу”, - зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня головний редактор інтернет-видання “Волинь24” Юрій Ричук отримав телефонний дзвінок з погрозами після допису про голову правління Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Олександра Товстенюка. Чоловік, який дзвонив, не представився, але натякнув, щоб Ричук “не писав про інвалідний візок”.

Редактор пов’язує телефонний дзвінок із нещодавнім постом у Facebook. Увечері 30 липня за водіння в нетверезому вигляді патрульні затримали Олександра Товстенюка.

Юрій Ричук написав заяву у поліцію.

У червні цього року головному редактору “Волинь24” погрожувала власниця “Луцьккондитер” після відмови зняти з сайту матеріали про “Луцьккондитер”.

Liked the article?
Help us be even more cool!