ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу про перешкоджання роботі Ніколова

Фото – фейсбук Юрія Ніколова
Фото – фейсбук Юрія Ніколова

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом тиску на журналіста-розслідувача Юрія Ніколова. Про це повідомили Київська міська прокуратура та Нацполіція в Києві.

Провадження відкрито за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування останнього у зв’язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 КК України).

За даними слідства, 15 січня група осіб прибула до багатоквартирного будинку в Дарницькому районі, в якому проживає спецкореспондент одного з видань. Перебуваючи на міжквартирному сходовому майданчику біля квартири журналіста, вони вчиняли протиправні дії. Наразі правоохоронні органи вживають заходів, спрямованих на встановлення причетних осіб.

Досудове розслідування здійснює Дарницьке управління поліції Головного управління Нацполіції в місті Києві за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва.

Як повідомляв ІМІ, 15 січня журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив про залякування: невідомі намагалися 14 січня потрапити до його квартири, налякали його матір та сусідів, а на дверях залишили наліпки з написами “ухилянт”, “зрадник”. Після інциденту пост про це опублікував телеграм-канал “Карточный Офис”, у якому повідомлялося, що це нібито військові приїхали, щоб передати журналісту повістку. Майже одночасно провокативний допис про Юрія Ніколова поширили телеграм-канали “Вертикаль” та “Джокер”. 15 січня телеграм-канал “Джокер” оприлюднив відео з цитатою Ніколова про президента Володимира Зеленського і пов'язав напад на квартиру журналіста з його словами про главу держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!