ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив, що невідомі намагалися потрапити до його квартири (оновлено)

Фото – фейсбук Юрія Ніколова
Фото – фейсбук Юрія Ніколова

Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив про залякування: невідомі намагалися 14 січня потрапити до його квартири. Про це він написав на Facebook-сторінці.

За його словами, ці люди “ломились у двері, кричали, щоб він ішов служити”, а також обклеїли двері папірцями.

Ніколов розповів, що його самого вдома не було, але була його мати, яку налякали дії чоловіків. 

“Тому ці уроди лише налякали мою стареньку маму, що після онкології живе зі мною, бо більше ні з ким: другий син в Авдіївці, дорослий онук – на Куп’янському напрямку”, – написав він.

Після цього, зауважив Ніколов, невідомі виклали в Telegram-каналі “Карточный офис” відео, де вони намагаються потрапити до його оселі. 

Журналіст вважає ці дії залякуванням і нагадав, що ексміністр оборони Олексій Резніков обіцяв відкрити щодо нього кримінальне провадження після матеріалу про корупційні схеми у військових закупівлях.

“Я навіть не знаю, якому дегенерату прийшла в голову така ідея по залякуванню журналіста. Рік тому Резніков просив СБУ відкрити справу по підриву обороноздатності за мою статтю по корупції на військових закупівлях”, – написав Ніколов.

Він також додав, що у всіх інтерв’ю українським і закордонним медіа постійно говорив, що під час вторгнення це був єдиний випадок тиску. 

“Але, як я бачу, хтось вирішив змінити цей розклад”, – написав Ніколов.

Фото - Telegram-канал "Карточный офис"
Фото - Telegram-канал "Карточный офис"
Фото - Telegram-канал "Карточный офис"

У коментарі ІМІ Ніколов зазначив, що заяву до поліції з цього приводу не писав, але перебуває в контакті з правоохоронцями. Ініціатива з’ясувати обставини події належить саме поліції.

“Я перебуваю в контакті. Як будуть новини, я вийду і публічно про це повідомлю. Я не намагаюся приховати якісь речі. Зараз вирішуємо, як буде краще і правильніше”, – сказав Ніколов.

На запитання, чи може бути пов'язана ця провокація з його критикою президента кілька тижнів тому в ефірі УП-ЧАТ, коли Ніколов назвав президента “ухилянтом”, журналіст відповів:

“Годину тому в Telegram-каналі “Джокер” з'явилося відео, у пості до якого зазначається, що “ось так і треба Ніколову, бо чого він на президента пащеку відкрив”. Таке враження, що хтось розумово необдарований вирішив додати до скандалу нових фарб і натякнути, що це мені помста за критику президента. Інтелектуально вбогі люди зробили це, щоб збільшити вагу аргументів тих людей, які кажуть, що в Україні проблеми зі свободою слова”.

Юрій розповів, що провокація, зі слів матері, тривала приблизно пів години. Чоловіки відходили, потім повертались і продовжували стукати у двері.

Сам він не міг приїхати, адже територіально був далеко.

Зазначимо, що майже одночасно провокативний допис про Юрія Ніколова поширили Telegram-канали “Вертикаль” та “Джокер”. 

Нагадаємо, Юрій Ніколов у своїх матеріалах викриває корупцію. Зокрема, 21 січня 2023 року в “Дзеркалі тижня” вийшла його стаття про завищені ціни на харчі для українських військовослужбовців.

Її наслідком стало зниження контрактних цін Міністерством оборони в розмірі, який має принести 6 мільярдів гривень економії за рік. Також був ухвалений закон про відкриття закупівельних цін у незбройних закупівлях військових для кращого контролю з боку громадськості. Тодішній керівник департаменту Міноборони Богдан Хмельницький та профільний заступник міністра В’ячеслав Шаповалов звільнені з посад і зараз перебувають під слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!