ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція не побачила злочину в діях депутата, який погрожував "дати в рило" журналісту

04.10.2018, 11:36
Фото - скрнішот з відеоterminovo news

Слідче управління ГУНП в Тернопільській області закрило кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в діях депутата обласної ради Любомира Білика, який перешкоджав та погрожував журналісту онлайн-видання “Терміново” Назарію Наджозі. Про це йдеться в постанові про закриття кримінального провадження, датованій 2 жовтня, повідомляє “Терміново”.

Як зазначено в постанові, слідчий постановив закрити кримінальне провадження “у зв’язку з встановленням відсутності в діях Білика Л.С. складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 171 ККУ”

Вказана постанова може бути оскаржена в суді.

Нагадаємо, 9 серпня в Тернополі голова фракції БПП “Солідарність” в Тернопільській облраді Любомир Білик перешкоджав і погрожував журналісту онлайн-видання “Терміново” Назарію Наджозі. Депутат вхопив за фотоапарат і почав погрожувати словами: “Дам тобі в рило!” – у відповідь на запитання журналіста щодо вчинення ним кнопкодавства під час сесії облради.

Після інциденту журналіст звернувся до поліції з повідомленням про злочин у діях Любомира Білика. У заяві журналіст просив відкрити провадження за ч. 2 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), ч. 1 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста"), ч. 1 ст. 347-1 ККУ ("Умисне знищення або пошкодження майна журналіста"). Також у діях депутата журналіст вбачав ознаки правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 ККУ ("Хуліганство"), адже депутат погрожував у приміщенні Тернопільської обласної ради і в присутності інших депутатів ради.

Однак поліція порушила кримінальне провадження лише за однією статтею, а саме ч. 2 ст. 171 ККУ. Як випливає з постанови про закриття від 02.10.2018, за іншими статтями Кримінального кодексу слідчі ГУНП в Тернопільській області справу не вели.

Підставою для закриття кримінального провадження стали в тому числі пояснення фігуранта справи: мовляв, той не знав, що до нього підійшов журналіст. А чуже майно Любомир Білик не схопив, поліція трактує, що розвернув, пише видання.

“Допитаний з даного приводу свідок Білик Л. С. показав, що є депутатом Тернопільської обласної ради п’яти скликань, очолює в облраді фракцію БПП "Солідарність". 9 серпня 2018 року після закінчення сесійного засідання до нього підійшов незнайомий чоловік із фотоапаратом в руках. <…> Як показав Білик Л.С., незнайомий йому чоловік продовжував задавати одне і теж запитання, на яке він уже дав йому відповідь. Тоді, не бажаючи продовжувати розмову з незнайомим чоловіком, він розвернув його фотоапарат для того, щоб той його не фотографував”, – зазначається  в постанові про закриття.

Liked the article?
Help us be even more cool!